5fd92159acd25

Artiklar

Lovisa Dellwik ny bloggare på Åka Skidor

Ibland lönar det sig att skicka arga mail. Det gjorde Lovisa Dellwik till Åka Skidor, som fann en vettig tjej med många bra idéer, och det har nu lett fram till att Lovisa är vår nya bloggare.

Text: • 2014-12-10 Uppdaterad 2014-12-10

”Det känns jättekul, men det var inte att blogga som jag tänkte på när jag skrev det arga mailet i stundens hetta! Jag fick svar att jag uttryckte mig bra och när erbjudandet om att blogga kom tänkte jag varför inte? Nu när jag skällt lite på dem får jag se till att bidra med någonting!”

Hennes tankar och idéer samlas nu i Säsongarbloggen som Lovisa driver här på Åka Skidor.
”Ibland är det en översittarton i tidningen och det fattas grejer för sådana som inte är avancerade åkare. Droppa en couloir? Vad betyder det? Jag tycker att man även ska vända sig till dem som inte har åkt skidor länge och dela med sig av åktips till dem också.”

Själv har Lovisa åkt skidor ända sedan hon var liten tack vare en skidtokig pappa.
”Jag är från den skånska myllan och eftersom den maximala fallhöjden är på runt tre meter så har vi alltid åkt till fjällen och till Alperna med familjen. Pappa har alltid läst Åka Skidor och vi har ofta diskuterat innehållet tillsammans. 2012 tog jag studenten och det var året då jag gjorde min första säsong, i Serre Chevalier. Sedan rullade det på med Chamonix året därpå och om en vecka åker jag till Val Thorens.”

Där ska hon vara resten av säsongen och dela en liten lägenhet med sex personer, två bekanta och fyra som hon aldrig träffat innan. Ibörjan kommer hon att arbeta på en restaurang men från februari ska hon vara bummare på heltid.

Lovisa Dellwik ny bloggare på Åka Skidor
Lovisa Dellwik in action. Foto: Jannice Sanrell

Varför ska vi läsa din blogg
”Därför att jag är inte är något proffs som varken tävlar eller har tunga sponsorer i ryggen. En enkel människa som tycker att skidåkning och allt därtill är helt fantastiskt. Jag kommer skriva om min säsong i Val Thorens, ni som har säsongat förut kommer säkert känna igen er i mycket. Ni som inte har bott i Alperna en hel vinter kommer vilja göra det.”

Hur är livet som säsongande skidåkare? 
”Svår fråga! Det är som mycket annat här i livet, det har sina toppar och dalar. En nypreppad pist, fantastiskt puder, de roliga svängarna i skogen är alla toppar. Att fastna i liften i blåst och piskande snö, ömma benhinnor eller is i pisten är inte topp fem kanske men det är kontrasterna som gör det så himla roligt.”

Berätta något dina läsare inte vet om dig 
”Min pappa borrade hål i mina skidor och band ihop dem så jag skulle sluta ploga. När jag var liten alltså. Får ha mina nuvarande ifred.”

 

Lovisa Dellwik ny bloggare på Åka Skidor

Har du något gött skidminne att dela med dig av? 
”När det kom ungefär en meter snö i Serre Chevalier på typ en natt. Nästan allt var stängt men det gjorde i sin tur att det var typ bara bummare som körde och vi fick oss några grymma åk. Har aldrig sett så mycket snö i hela mitt liv.”

Vart hämtar du inspiration till åkningen? 
”Lite överallt. Visst kollar man på skidfilmer där åkarna är så extremt skickliga och drömmer lite men oftast hos kompisar som åker lite bättre än en själv. Man sneglar och kollar och vill komma ikapp.”

Vilka tre saker längtar du mest efter i vinter? 
”Åka skidor såklart på ohotad förstaplats. Längtar efter att få gå på apré-ski i svettiga skidkläder och avsluta en grym dag på berget i goda vänners lag. Suget efter sniglar med vitlök har också börjat kicka in.” 

Namn: Lovisa Dellwik
Ålder: 21
Bor: långt ute på landet utanför Klippan
Set-up: Armada TST 
Åkdagar/år: Färre än många men fler än de flesta
Favorittrick: Polish donut i backen och croud surfing på apren..
Intressen förutom skidåkning: Va? 
Bra på: Att trilla
Sämre på: Jag vet inte men jag kommer kanske på något senare
Dold talang: Köra traktor
Musikstil: Beror helt på humör
Favoritfilm: Lejonkungen 

Rädd för: Laviner
Vad gör dig särskilt glad just nu: Tanken på att jag snart ska åka ner till Alperna!
Motto: Tyngden på dalskidan

Den 15 december reser Lovisa till Val Thorens. Följ hennes vinter i Alperna här på Säsongarbloggen!


Text: • 2014-12-10
Artiklar

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen