Restaurangen är vackert belägen ca 3000 meter över havet. Foto: Nicolina Edwall

Artiklar

Les Aiguilles – hemlagat i skidbacken

Restaurangtipset: Les Aiguilles i franska alpbyn Val Thorens. Med sin fantastiska panoramavy, hemlagade mat och rara personal är restaurangen Les Aiguilles, belägen i en av Val Thorens mest centrala pister, en riktig fullträff.

Text: Nicolina Edwall • 2014-12-17 Uppdaterad 2014-12-17

Restaurangen ägs sedan två år tillbaka av ett yngre par, som tröttnat på byns alla afterski-hak med billig öl och dunkande musik. Istället har de strävat efter att skapa en personlig och gemytlig atmosfär – vilket de lyckats åstadkomma med råge.

Les Aiguilles – hemlagat i skidbacken
Spenat- och chèvrepajen är ägarinnans egen favorit.
Foto: Nicolina Edwall

I den mysiga fjällstugan serverar de bland annat hemgjorda pajer, varma soppor lagade på färska råvaror och nygräddade crêpes. Så till dig som vill – byt ut den där knappt tinade hamburgaren och lite för höga partymusiken mot en frasig paj till ljudet av vindens sus mellan bergen. Det här är stället att koppla av på.

Ta sig hit: Ta kabinliften “Pèclet” upp och du finner restaurangen på höger sida, i pisten “Béranger”. Den söta pannkaksdoften kommer att vägleda dig!

Pris: En lunch kostar cirka 12 euro.

Les Aiguilles – hemlagat i skidbacken
Les Aiguilles är njutbart på flera sätt. Foto: Nicolina Edwall

Text: Nicolina Edwall • 2014-12-17
ArtiklarFrankrike

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Scroll to Top