5fd9480c04911

8 filmer att titta på under julen

Här är åtta filmer som alternativ till Kalle Anka. Se, njut, begrunda. Se igen! God jul!

Text: • 2014-12-24 Uppdaterad 2014-12-24

Släpp allt du har, luta dig tillbaka och njut av den snyggaste skidfilmen som någonsin producerats: Afterglow.

 

Efter att ha sett ett litet, pixligt foto på en okänd, grönländsk topp bestämde sig The North Face’s teamåkare Lucas Debari för att åka dit. Tillsammans med sina vänner och tillika teamåkare Johnny Collinson Hilaree O’Neill och Ralph Bäckström ger de sig iväg för att utforska området med båt, hundsläde och till fots, i jakt på Grönlands mest episka toppar. Varsågod här är Mica to Greenland.

Ni har väl inte missat Henrik Harlauts feta dubbelcork 1080 utför en rejäl klippa? Det är i denna film, Oil and Water, som han gör sekvensen.

I Armadas prisbelönta teamfilm hänger vi med på en resa in i skidåkarnas liv och hur de lever sporten fullt ut.

Åkare: Henrik Harlaut, Phil Casabon, Mike Hornbeck, Riley Leboe, Kim Boberg, Tanner Hall, JP Auclair, Jacob Wester och Oscar Harlaut.

Under de senaste åren har “Legs of Steel-gänget” etablerat sig själva som några av de mest unika och spännande åkarna på skidscenen genom olika filmer. Nu är det såklart dags för en parodi, på inga mindre än dem själva och den stjärnstatus de har. Medverkar gör OS-åkaren Bene Mayr, Paddy Graham, Thomas Hlawitshka och Tobi Reindl. Här är Legs Of Steel #skigoodmoneywillcome.


Wonderlust 
är berättelsen om ett kompisgäng som delar passionen för skidåkning. De söker ihärdigt efter snö och tillsammans ger de sig ut på ett spontant äventyr.

Lena Stoffel, Thadde Joas, Simon Abt och Daniel Schiessl bjuder på heliskiing, skogsåkning och offpist-åkning i orörd natur.

Såhär grymma är tjejerna som sponsras av Oakley. Varumärket har satt ihop en egen film, Uniquely, med deras kvinnliga åkare. Vi följer inte bara med på berget utan också till varmare breddgrader och vågor.

Vi ville ha med en snowboardrulle och här är The Bad Seeds, Nitro teamåkarfilm. Filmen är inspelad över hela världen, i jakt på good times. Bland annat har gänget varit i Salt Lake City, Montreal, Sverige, Ryssland och Himalaya.

Svenska åkare såsom Anton Bilare, Nils Arvidsson och Sven Thorgren är med och kör.

I filmen “Land of no use” åker ett gäng lokala friåkare i Montana på en expedition till outforskad terräng.

De medverkande i filmen belyser viktiga frågor om miljöförstöring, varför måste mark förstöras för kommersiella intressen? Häng med på ett intressant äventyr!


Text: • 2014-12-24
Video

Copyright © 2023 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Scroll to Top