5fd93130f0bb9

Anna Holmlund knep andraplatsen

Helgens skicrosstävlingar i Val Thorens har bjudit på blandade resultat för de svenska åkarna. Anna Holmlund visade högform både under fredagen och lördagen.

Text: • 2015-01-11 Uppdaterad 2015-01-11

Efter fredagens tävlingar i Skiscross, där Anna Holmlund blev bästa svensk med en 4e placering, laddade det svenska landslaget om inför lördagen. Gårdagens tävlingar, bjöd på händelserika och tajta heat. Stora glädjeämnet är Anna Holmlunds andraplats där hon visade prov på tuff körning och stort självförtroende. 

”Så otroligt skönt att få ta en pallplats igen! Jag kände mig stark och vågade utmana rejält, nu är det bara att gasa på VM där målet är en guldpeng”, säger en lycklig Anna Holmlund.

Sandra Näslund tvingades lämna tävlingen efter en urkörning i semifinalen och slutade på en åttonde plats. För grabbarna, Victor Öhling Norberg och Micke Forslund blev det nära på en repris av fredagen med bra åkning men återigen marginalerna på fel sida.

Sandra landade kort i sista hoppet och lade sig precis innan mållinjen och fick hjälp ner av sjukvårdspersonal med känningar i höger knä. För att vara på den säkra sidan åkte Sandra till sjukhus för koll men i ännu finns inget utlåtande från läkare.

”Idag var det både toppar och dalar med en fantastisk pallplats för Anna och en krasch på Sandra. Vi är nöjda med dagens resultat och blickar framåt mot VM i Kreischberg som är nästa tävling 24-25 januari. Då siktar vi på VM-guld”, säger Förbundskapten Eric Iljans.

Kommande tävlingar 2015:

Jan 25, World Championships Kreischberg, Österrike
Jan 30- Feb 1, World Cup Tegernsee, Tyskland
Feb 6-7 World Cup Arosa, Schweiz
Feb 13-15  World Cup Åre, Sverige
Mar 4-6 World Cup Squaw Valley, USA
Mar 14  World Cup Finals Megeve, Frankrike
Mar 21 Swedish Championships Lofsdalen, Sverige

Svenskarna slåss om medaljerna
Träning – kolla in grymma volter

Text: • 2015-01-11
Skicross

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen