5fd947f2b71b0

23-årige Harlaut kan bli historisk

X-games närmar sig med stormsteg och Henrik Harlaut, som har vunnit big air-grenen två år i rad nu, har chans att vinna sitt tredje X-games guld och bli historisk när arrangemanget hålls 22-25 januari.

Text: • 2015-01-12 Uppdaterad 2015-01-12

”Jag tycker själv det är väldigt viktigt att komma till X-games och andra tävlingar och ha ett nytt tricks i baktanken som folk inte sett ännu. Att ha något som kan överraska, som även inte domarna har sett”, säger Henrik till SVT Sport.

Han gillar inte att visa upp nya trick innan han har gjort dem på tävling ”för det är lättare att kopiera ett trick än att komma på ett eget”.

Förutom att åka skidor så mycket som möjligt så filmar Henrik Harlaut mycket. Hans egenproducerade film Road to Zion som släpptes i höstas blev en succé och ledde till en månadslång höstturné i Nordamerika.

”Budskapet med att göra skidfilmer är för att sprida glädjen som man får av det. Och att inspirera fler folk att börja åka skidor”, säger Harlaut till SVT Sport.

Kan Harlaut bli stjärna i en till sport?
Henrik Harlauts Road to Zion

Missa inte det bästa från skidvärlden!
Ja tack, jag vill prenumerera på Åka Skidors nyhetsbrev.
Text: • 2015-01-12
Henrik HarlautVideo

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen