5fd931308b010

Formkurvan uppåt – ser ljust ut inför VM

Det var otroligt välarrangerade tävlingar i Deer Valley helgen som var, då säsongens tredje världscup i puckelpist avgjordes.

Text: • 2015-01-13 Uppdaterad 2015-01-13

Under fredagens kval lyckades flera åkare från Team Mogul Scandinavia, som består av norska och svenska landslaget i puckelpist, ta sig vidare till final i Deer Valley.  

“Äntligen fick vi in ett lite större gäng i finalen. Vi har sett det ett tag då alla, även de som inte gick något vidare i fredags, har kört bra sista månaden. Det är alltid skönt med ett kvitto på att vi kör i rätt riktning”, säger coachen David Kantermo.

Backen är känd som en av de bästa tävlingsbanorna i världen, samtidigt som den den är mycket krävande. Under fredagens tävling slutade Hedvig Wessel på en fin 10e plats. Per Spett kom på 13e, Vinjar Slåtten fick nöja sig med en 14e plats och Aurora Amundsen slutar på en 22a plats, vilket är ett bra resultat när det är första gången hon står på start i denna tuffa backe. Både Ludvig Fjällström (plats 33) och Tevje Lie Andersen (plats 36) har kört otroligt bra på träning men tyvärr missar båda sina åk. Julia Nilsson krashade tyvärr i övre landningen och slutade på 38e plats. Felix Elofsson satsade hårt men klarade inte av att hålla nere farten på mitten och slutade 46a.

Här är Per Spetts åk.

Dagens träningspass – kolla in grymma volter

Under lördagens paralellpuckelpist slog Ludvig Fjällström till med ett riktigt bra åk men fick se sig slagen av amerikanaren Pat Deneen. Enda åkaren som lyckades ta sig till final från Team Mogul Scandinavia var Tevje Lie Andersen från Norge.

– Det positiva med lördagen var att många av våra åkare, som inte tog sig vidare fortfarande gjorde riktigt bra åk, men mötte några av de bästa åkarna under stundande säsongen”, säger en förhoppningsfull David Kantermo.

Per Spett körde otroligt bra på träningen men träffade inte riktigt på linjen på mitten i sitt första åk och slutar på en 30e plats. Ludvig Fjällström mötte Pat Deneen som senare kom 4:a. Ludvig missade i andra landningen men körde ett riktigt bra åk. 

– Ludde levererade två bra åk och snart kommer det synas även i resultat listan, säger tränaren Lasse Fahlén.

Ludvig Fjällströms åk:

Extrem-SM gör comeback

Julia Nilsson och Felix Elofsson drogs med småskador redan innan start och gjorde det bra som startade. Julia slutade 26a och Felix 42a. Bästa åkaren från Team Mogul Scandinavia blev Tevje Lie Andersen som slutade på en fin 13e plats.

– Vi ser med tillförsikt fram emot VM i Österrike, och vi hoppas ta med oss all den här energin som vi byggt upp här. Det ser bra ut och nu skall vi bara få ut det i puckelpisten”, fortsätter David.

Justine Dufour-Lapointe (CAN) vann damernas paralellpuckel före Hannah Kearney (USA). Mikael Kingsbury (CAN) vann herrarnas, före Dylan Walczyk (USA).

Nästa helg avgörs VM i singelpuckelpist i Österrike.

Resterande världscupstävlingar i puckelpist 2014/2015:
7 feb – Val St Come CAN
28 feb- 1 Mars – Tazawako, JPN
12 Mars – Megeve, FRA

De är framtidens stora freeski-åkare

Missa inte det bästa från skidvärlden!
Ja tack, jag vill prenumerera på Åka Skidors nyhetsbrev.
Text: • 2015-01-13
Puckelpist

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Scroll to Top