5fd9312b54559

Landslagsåkaren missar resten av säsongen

Det var i semifinalen under helgens världscup i franska Val Thorens som skicrossåkaren Sandra Näslund krokade ihop med en motståndare och tappade fart över sista hoppet, vilket resulterade i en plattlandning och befarad knäskada.

Text: • 2015-01-13 Uppdaterad 2015-01-13

Efter en bra start på säsongen där Sandra har visat att hon är att räkna med i världstoppen, har oturen varit framme och stoppar hennes framfart i skicrossbanorna. Under semifinalen i Val Thorens gjorde hon illa knät och landslagsåkaren har nu fått bekräftat från läkare att det främre korsbandet är av.

“Det känns jättetråkigt och jag är otroligt besviken då jag verkligen kände mig starkare och snabbare än någonsin inför säsongen. Nu är det väl bara att ta operation och rehab på bästa sätt och ladda för nästa säsong”, säger en besviken men målmedveten Sandra på telefon från sjukhuset.

Svenskarna slåss om medaljerna

Sandra Näslund som är nominerad på Svenska Idrottsgalan i kategorin Årets Nykomling, får se sina kamrater i landslaget från sidan resten av säsongen.

“Vi har stött på den här typen av skador tidigare hos andra åkare och kommer precis som för dessa att ge Sandra förutsättningar och stöd för att återhämta på bästa möjliga sätt”, säger Sportchef Tommy Eliasson Winter.

Anna Holmlund tog andraplatsen i Val Thorens
Extrem-SM gör comeback

Text: • 2015-01-13
Skicross

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Scroll to Top