Så såg det ut på E18 vid Haslestad i Arendal häromdagen. Foto: Norska Statens Vegvesen

”Det snöar!” – Polisen nerringd i Norge

Våra grannar i väst ringer polisen och säger att det snöar. "Ja, det brukar det göra i Norge och vi tänker inte göra något åt det", svarar norska polisen.

Text: • 2015-01-22 Uppdaterad 2015-01-22

Det har dumpat rejält på sina håll i Norge. Aust-Agder är det område som fått mest snö under de senaste dagarna. 40 centimeter på en och samma dag är ingen ovanlighet. Men nu har boende i området börjat tröttna på snön och ringer polisen och klagar på att det snöar och att folk kommer försent till jobbet, skriver norska Dagbladet. 

28 heta tips – så blir du en riktig skidåkare
Polisen i Agder twittrar.

”Det är väl ingen överraskning att det snöar i landet? Det är bara att finna sig i att man bor i Norge och att det kommer snö”, säger operationsledare Per Kristian Klausen på Agderpolisen.

Enligt snöprognoser kommer det inte att sluta snöa de närmaste dagarna..

Hustak riskerar att rasa på grund av de stora snömängderna. Alltså goda tider nu för snöskottningsfirmor. Här är en video från NTB Scanpix:

Här är mest snö i Alperna
Test: Marker Kingpin

Norska pensionärer har kommit på en uppfinning för att skotta taken snabbare:

Nakenchock i backen
Nikolai Schirmer åker nysnö i Chamonix

Text: • 2015-01-22
Snö

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen