5fd93113f1975

Artiklar

Henrik Harlaut vidare i X Games

Under slopestyle-kvalet i X Games bjöd Henrik Harlaut på en riktig rysare. Han kraschade i första åket och när ingen av de andra svenskarna lyckades ta sig vidare till final, hängde allt på Harlaut i andra åket.

Text: • 2015-01-23 Uppdaterad 2021-08-19

Slopestyle-kvalet innehöll mycket dramatik. De svenska debutanterna, Jesper Tjäder och Oscar Wester, fick till riktigt fina, tekniska åk men det räckte inte för att ta sig vidare till final. Wester steppade upp i andra åket och höjde sin poäng från 64,00 till 66,66, ett åk som han inte fick tillräcklig utdelning för av domarna.

Detsamma gällde Jesper Tjäder som hade ett fint första åk och fick till en spektakulär dubbelcork 1620 på sista hoppet. Åket gav honom 69,00 poäng vilket inte skulle räcka till final och även han fick stor press på sig i andra åket. Jesper körde andra riktigt bra men dessvärre kraschade han på sista hoppet och därmed rök finalplatsen.

I Henrik Harlauts första åk fick han problem på sista railet och fick med sig för lite fart och ramlade därför i första hoppet. Att Harlaut kraschar i första åket börjar bli lite av en tradition då han även gjorde det i fjol i X Games samt i OS. Men Harlaut har bevisat förr att han kör som bäst under press och han bevisade det återigen i gårkväll. 

Inför andra rundan ändrade Harlaut om sitt åk, vilket var ett smart drag, att undvika butter på första hoppet och satsa på att få med sig mer fart istället. Han satte hela åket efter en imponerande railsekvens och körde in på femte plats på 82,33 poäng, vilket räckte till final. 

De åtta bästa åkarna gick vidare till finalen som avgörs i morgon, lördag, klockan 19.00 och går att se live på SVT Play.

Jesper Tjäder slutade på 11e plats och Oscar Wester på 12e plats och missar finalen. X Games-resan är slut för Oscar Wester men Jesper Tjäder får en ny X Games-chans då han ska tävla i big air på söndag, även Harlaut är med och kör då.

Tjäder gör dubbel backflip på galet hopp
Henrik Harlaut vidare i X Games
Tom Wallisch placerade sig bäst i slopestyle-kvalet på 89,66 poäng, imponerande med tanke på hans korsbandsskada i fjol.
Dags för X-Games – alla sändningstider att ha koll på

SVT intervjuade Henrik Harlaut efter andra åket, då stod det inte klart än att Harlaut hade gått vidare till final, eftersom alla åkare inte hade kört sitt andra åk.

Henrik Harlaut gör dubbel cork 1080

Här kan ni se alla åkare i X Games-kvalet igen:

My life med Wille Lindberg

Text: • 2015-01-23
ArtiklarHenrik HarlautJesper TjäderOscar WesterX-Games

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen