Mattias Hargin varvar ner med friåkning.

Mattias Hargins plan för att hamna på topp

Mattias Hargin kör gärna friåkning och droppar stora klippor för att varva ner och komma bort ifrån den prestation som den alpina åkningen innebär.

Text: • 2015-01-26 Uppdaterad 2015-01-26

I går tog Mattias Hargin sin första världscupsseger genom att vinna Kitzbühels prestigefyllda slalom. 

”Wow, vilken jäkla känsla, att igår får kliva högst upp på pallen i Kitzbühel men framför allt att korsa mållinjen efter ett sådant åk i andra just där. Jag koka och det kändes som även publiken koka, får rysningar av det… Jag har väntat länge på denna vinst och jag har jobbat hårt för den, det är inge snack om saken, men det gör den nog bara ännu skönare.” Så skriver Mattias Hargin på sin blogg.

Mattias Hargins plan för att hamna på topp
Mattias Hargin tog sig till podiet tack vare sin passion för både fri- och alpinåkning. Foto: Nisse Schmidt/Svenska Skidförbundet
Christine Hargin åker puder i Engelberg

Han kommer från en riktig skidkårfamilj och har åkt skidor så länge han kan minnas. Hans två systrar Jeanette och Christine har båda varit världsmästare i friåkning och Christine tävlar i världstouren som drog igång i helgen.

För att hålla passionen för skidåkningen levande och att varva ner mellan de alpina tävlingarna sticker Mattias ut och kör friåkning och droppar höga klippor. Han säger att vissa tycker att det är galet med tanke på skaderisken men det är inget som han försöker tänka på.

”Jag tror att man generellt blir en bättre skidåkare om man inte bara ligger och nöter portar i en slalombana. All åkning bidrar till att man utvecklas och för min del har det betytt oerhört mycket och det har tagit mig dit jag är idag och förhoppningsvis kan det ta mig ännu längre”, säger Mattias Hargin i SVT:s reportage om honom.

Reportaget sändes 7 januari men om du inte redan har sett det är det väl värt en titt.

Freeride World Tour – första stoppet
Bode Miller gör 360 över bil i slalomtävling

Text: • 2015-01-26
AlpintMattias Hargin

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen