Fr. vänster: Jean Frederic Chapuis, Filip Flisar och Victor Öhling Norberg. Foto: Svenska Skidförbundet

Bronsmedalj till Sverige i skicross

Med fyra svenska åkare på start i helgens skicrossfinaler i Österrikiska Kreischberg fick Sverige till slut en bronsmedalj genom Victor Öhling Norberg.

Text: • 2015-01-26 Uppdaterad 2015-01-26

Anna Holmlund började starkt med vinst i åttondelsfinalen men slutade trea i kvarten och fick lämna in nummerlappen oväntat tidigt.

Viktor Andersson som gjorde ett bra kval och har visat styrka i starterna krokade oturligt ihop med kanadensaren Chris del Bosco efter starten i åttondelen och fick även han remma ihop skidorna i ett tidigt skede.

Michael Forslund var startsnabb som vanligt och tog hem första heatet, ledde kvarten hela vägen till målrakan men blev omkörd i sista sekund av en avslutningssnabb Brady Leman, Kanada.

Landslagsåkaren missar resten av säsongen

”Vi ställde upp ett formstarkt lag i Kreischberg och hade som mål att ta två medaljer. Fyra av fem vidare från kvalet är bra men konkurrensen är stenhård”, säger Sportchefen Tommy Eliasson Winter i ett pressmeddelande.

Victor Öhling Norberg som vann alla heat till finalen och ledde även där stort, gjorde dagens första misstag i rullarna på slutet av finalåket och passerades av Jean Frederic Chapuis och Filip Flisar i sista svängen. Vann gjorde Flisar och Chapuis blev tvåa medan VÖN höll bakåt och tog tredjeplatsen.

”Det är klart att jag hade siktat in mig på ett guld och var lite besviken direkt efter finalen. Jag kände att jag hade det inom räckhåll men det är alltid svårt att hålla undan när det är en lång målraka och man känner att de flåsar en i nacken. Nu efteråt så är jag nöjd med placeringen, det är ju trots allt ett VM-brons! Nu blir lite fira innan vi åker hem och laddar för världscupen i Åre”, sa VÖN efter prisutdelningen.

Nästa tävling för skicross-landslaget blir världscupen i Åre 13-15 februari.

Anna Holmlund tog andraplatsen i Val Thorens

Text: • 2015-01-26
Skicross

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen