Per Spett in action. Foto: Svenska skidförbundet

Domarmiss stoppade åkare i Lake Placid

Tävlingarna i Lake Placid blev inte vad Mogul Team Scandinavia (norska och svenska landslagen i puckelpist) hade hoppats på. En av åkarna tog sig vidare till final men då en domare räknade fel på poängen satte detta stopp för Mogul Team Scandinavia.

Text: • 2015-02-02 Uppdaterad 2015-02-02

”Nu när Lake Placid är över kan vi tyvärr konstatera att vi gjorde årets sämsta tävling. Per hade något på gång men fick ett slag och blev lite bred och passiv i sin åkning. Så det som först kunde blivit 10:e plats blev 22:a och ännu en missad final”, berättar David Kantermo, coach.

Ludvig Fjällström har dessvärre fått en mindre blödning i underbenet som gör att han inte kan ha pjäxor på sig. Julia Nilsson fick problem i sitt kvalåk och missade därmed finalen. 

Norskan Hedvig Wessel från Mogul Team Scandinavia var den som kom närmast final men på grund av att en domare räknat fel på poängkortet fick hon inte möjlighet att köra finalen trots att hon hade poäng för en 14:e plats. Efter protest uppdagades felet och hon fick visserligen både plancering och poäng från kvalet, men fick som sagt inte möjlighet att förbättra sig och köra finalen.

”Sådant här ska inte behöva hända på den här nivån”, säger David Kantermo.

Snart är det dags för nya tävlingar i Val S:t Come och sedan läger i norska Voss.

”Alla tar steg framåt, vi ser det på träningarna och nu vill vi bara se att det händer på tävling också”, avslutar David Kantermo.


Text: • 2015-02-02
Puckelpist

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen