5fd930e94cfe8

Metallicas nya affärsidé – gör skidrock

Nu blir det verklighet att kunna glida nerför berget med ett par Metallica-lagg under fötterna. När skivbranschen dalar ger sig Metallica in i skidbranschen istället.

Text: • 2015-02-16 Uppdaterad 2015-02-16

Tre av fyra medlemmar i Metallica älskar att åka skidor. Nu har Lars Ulrich, James Hetfield och Robert Trujillo övetalat Kirk Hammett att de ska göra egna skidor i bandets regi.

”Vi är glada att kunna meddela att vi har slagit oss ihop med Armada för att skapa en egen linje med  Metallica-skidor som du kan glida runt med i bergen”, skriver Metallica på sin hemsida

Grafiken på skidorna kommer från skivomslaget till Metallicas Master of Puppets-album. Skidlinjen kallar de för Metallica X Armada och finns att beställa i bandets online shop. Metallica planerar också att lansera en jacka och ett par handskar tillsammans med Armada, som släpps i september. De ska också ha designats med inspiration från Master of Puppets.

Så här ser deras all mountain-skida Invictus 95Ti ut.

Metallicas nya affärsidé – gör skidrock
10 sjukt opraktiska outfits på berget

Att hårdsrocksband ger sig in i skidbranschen är ingen nyhet. Vi har tidigare sett skidor från både Iron Maiden och Motörhead.

I de här måtten kommer Metallicas och Armadas Invictus 95Ti Skis:

Metallicas nya affärsidé – gör skidrock
Åka Skidors teknikskola – Stora svängar

Musiknyheter från Metallica är att de håller på att jobba med uppföljaren till Death Magnetic från 2008. Men när uppföljaren släpps är i nuläget hemligt.

Det bästa av två världar

Text: • 2015-02-16
Varumärken

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen