5fd947beb13b3

Åkarna bjöd på underhållande show

Andra stoppet av Swedish Snowboard Series (SSS) gick i helgen av stapeln i den lilla byn Vännäs väster om Umeå. Publiken bevittnade dubbelvolter och allehanda akrobatikkonster i den värmande vintersolen.

Text: • 2015-02-18 Uppdaterad 2015-02-18

Herrarna i seniorklassen fick i lördags se sig dominerade av en junior. Marcus Östman som egentligen är sistaårs-junior valde att ställa upp i seniorklassen och höll sedan tävlingen i ett järngrepp. Med högsta poäng i både kval och final visade Östman att han är att räkna med den här säsongen. I sitt sista åk slängde han även in en double underflip och knep därmed priset för best trick.

Åkarna bjöd på underhållande show
Foto: Pressbild SSS

I juniorklassen visade Edvin Hed prov på kalla nerver när han som sista åkare ut i sin klass satte ner ett näst intill perfekt åk och seglade högst upp på pallen. En plats som Hed verkar gilla då han även vann första delstoppet i Skellefteå.

I Damklassen stod ingen mindre än Moniqe Latifi som segrare efter en stabil insats genom hela dagens åkning.

Jesper Tjäder dominerar Bad Gasteins gator
Åkarna bjöd på underhållande show
Foto: Pressbild SSS
Åkarna bjöd på underhållande show
Resultatlista
Mycket press skapade dåraktigt åk

Om SSS
Swedish Snowboard Series är en nationell tävlingsserie i grenen Slopestyle. Serien består av sex deltävlingar där finalen hålls i Lindvallen den 16-19 april under Sälen Winter Games.


Text: • 2015-02-18
Snowboard

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen