Sverre Liliequist är med och kör i Europalaget. Foto: swatchskierscup.com / D.Carlier

Artiklar

Världens bästa friåkare gör upp i kontinentkamp

Idag startar den prestigefyllda lagtävlingen Skiers Cup, där Europa möter Amerika. Lagen är fyllda av totalt 18 skidåkare av absolut världsklass och kampen om vilken kontinent som är bäst kommer bli hård.

Text: • 2015-02-25 Uppdaterad 2021-08-19

Extremskidåkarna och radarparet Sverre Liliequist och Kaj Zachrisson startade tävlingen Skiers Cup och i år är det femårsjubileum för tävlingen i Zermatt. 

Nu på förmiddagen sker den första tävlingen i Skiers Cup; slopestyle ute i offpisten.

Skiers Cup går ut på att det är två lag, Europalaget och Amerikalaget, som tävlar mot varandra. Varje lag har en kapten och det är kaptenen som har valt ut åkarna i sitt lag. I år är Julien Regnier kapten för Europalaget och Seth Morrison för Amerikalaget.

Åka Skidor tar ett snack med Kaj Zackrisson
Världens bästa friåkare gör upp i kontinentkamp
Fjolårets åkare i Skiers Cup. Foto: swatchskierscup.com / D.Carlier

Skiers Cup innehåller två grenar; en friåkningstävling och en backcountry slopestyle-tävling. Tävlingskonceptet bygger på match-racing man mot man, vinnaren får en poäng till sitt lag. Sedan räknas poängen ihop och bästa laget vinner bucklan. 

Så här körs heaten i dagens slopestyle-gren:

Världens bästa friåkare gör upp i kontinentkamp
Så här ser dagens heat ut.
Världens bästa friåkare gör upp i kontinentkamp
Foto: swatchskierscup.com / D.Carlier
Hallå där Sverre Liliequist

Sverre Liliequist är uttagen att tävla i Europalaget. Båda lagen innehåller skidåkare av världsklass, de absolut bästa som syns i de stora skidfilmerna. 

Vi är såklart partiska och hejar på Europalaget, men Amerikas lag i år är riktigt starkt så det kommer bli en spännande utmaning.

Här är en teaser inför Skiers Cup:

Resetipset: Pärlan vid Matterhorn
Vårskidåkning i Schweiz

Text: • 2015-02-25
ArtiklarKaj ZackrissonSkiers CupSverre Liliequist

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen