Skiers Accredited ger sina 5 bästa tips till oss skidåkare. Foto: Jonas Kullman

Artiklar

5 snabba tips för oss skidåkare

Under de senaste fem åren har Skiers Accredited gått från en ”hemlig klubb” när de startade 2010 till att visa sig vara en seriöst satsande aktör för skidåkare som vill ta nästa steg. Både i sin egen skidåkning och genom medvetenheten på berget. De har rekryterat de bästa instruktörerna för skidlärare och racetränare samt bergsguider. Inför vårt Ski Camp i Åre har vi frågat dem om 5 snabba tips för oss skidåkare.

Text: Jonna Quistbergh • 2015-03-10 Uppdaterad 2015-03-10

1. Utrustning
”Använd utrustning avsedd för där du är och där du tänker vara. Pistskidor är bäst för pist och feta lagg är bäst i offpist. En kompromiss är alltid en kompromiss.”

2. Rörelsemönster
”Reflektera över vad du gör i olika situationer på berget. Använder du de rörelser du vill använda? Olika situationer kräver olika rörelser. Vissa av dessa rörelser finns i dig just nu, andra har du inte upptäckt ännu. Variera, ändra och anpassa ditt rörelsemönster efter terräng och situation.”

3. Tidsoptimera
”Ligg i ofas med alla andra: Var först i liften, luncha tidigare/senare osv. Nyttja tiderna som inte nyttjas av alla andra. Då får du bäst åkning och det finns alltid bra åkning någonstans på berget. Sök och när du finner den bästa åkningen stanna och njut.”

5 snabba tips för oss skidåkare
Träffa Skiers Accredited på Åka Skidor Ski Camp! Foto: Nicklas Blom

4. Balansera krafterna
”Skidåkning handlar om att balansera krafter. Hitta ett balanserat rörelsemönster. Det hjälper dig i alla situationer och i all terräng. Det gör att du kan balansera krafterna i skidåkningen bättre istället för att kämpa emot dem med dina muskler. Hitta harmonin och samspelet i fot, knä och höftled samt ryggraden som en enda rörelse.”

5. Energipreppa
”Vill du få ut så mycket som möjligt av din åkning behöver du vara i form, men även äta och dricka bra. Se till att hålla igång träningen och förbered dig inför vintern. För att maxa din skidåkning behöver du rätt energi. Tänk på att äta bra så att du orkar hela dagen. Snabbmat är snabbmat och ger ingen uthållig energi. Låter kanske lite präktigt, men drick vatten före, under och efter. Efteråt är det gott med öl!” 

Skiers Accredited är med som guider och instruktörer under Åka Skidor Ski Camp 22-26 mars. 

Åka Skidors teknikskola del 1: Stora svängar
Åka Skidors teknikskola del 2: Smalt och brant
Åka Skidors teknikskola 3: Bemästra underlaget

Text: Jonna Quistbergh • 2015-03-10
ArtiklarSki CampSkidskola

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen