5fd947a02cc66

Artiklar

Rolig plojtävling – de hoppar ner i isvatten

"Ibland tar skid- och snowboardåkare sig själva för på stort allvar. Inte här, det är emot reglerna. Först och främst klär du ut dig i den mest kreativa outfiten som du kan hitta. Sedan glider du nerför backen så fort du kan och sätter det bästa tricket du har i påsen, innan det är dags för ett dopp i isvattnet."

Text: • 2015-03-10 Uppdaterad 2021-08-19

I dagarna hölls tävlingen ”Red Bull Jump and Freeze” för första gången i Libanon. Tävlingen går ut på att åkarna tävlar på lite olika glidbara objekt och hoppar ner i en pool med iskallt vatten. Det är inte stilen som är det viktiga, det gäller bara att klä ut dig och pricka dammen, på skidor, bräda eller något hemmabyggt som glider bra.

Domarna sätter poäng efter kreativitet, stil och hur mycket som publiken gillar bidragen.

Åtta sjukt roliga vurpor
Rolig plojtävling – de hoppar ner i isvatten

Som en av arrangörerna till tävlingen skriver i videoartikeln:
”Ibland tar skid- och snowboardåkare sig själva för på stort allvar. Inte här, det är emot reglerna. Först och främst klär du ut dig i den mest kreativa outfiten som du kan hitta. Sedan glider du nerför backen så fort du kan och sätter det bästa tricket du har i påsen, innan det är dags för ett dopp i isvattnet.”

Disentis – En dold pärla
Raketbrädan som räddar dig på platten
Så går det när man fegar ur ett big jump

Text: • 2015-03-10
Artiklar

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen