5fd9479228e43

Ted Ligety visar hur han gör sin speciella carvingsväng

I åtta år har alpinisten Ted Ligety utvecklat en speciell svängstil. Se hans unika teknik och hur hans sväng jämförs med Bode Millers, som är långsammare..

Text: • 2015-03-18 Uppdaterad 2015-03-18

”Jag svänger tidigare och avslutar svängen senare än de flesta andra”, säger Ted Ligety i videon.

Han kan vinna med en hel sekund, i en tävling som ofta avgörs med hundradelar.

Den här videon är fortfarande lika intressant som när den publicerades för ett år sedan.

Ted Ligety berättar om hans position genom svängen, hur han nästan ligger ner och pressar ner höften i svängen med en stor kantvinkel. 

Det finns ingen annan skidåkare i världen som gör carvingsvängar exakt som Ted Ligety gör. Han har praktiskt taget uppfunnit ett nytt sätt att svänga med sina storslalomskidor.

Så har du aldrig sett ett störtloppsåk innan
Bode Miller gör 360 över bil i slalomtävling
2 minuter fyllda med störtloppskrascher

Den 30-årige amerikanaren Ted Ligety är en av världens bästa racer-åkare. Han vann OS-guld i storslalom i Sotji och har vunnit världscupen fem gånger, också i storslalom.


Text: • 2015-03-18
AlpintVideo

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen