Den tragiska olyckan inträffade i skidorten Chatel. Foto: Pressbild, chatel.com

Pojke fastnade i lift – nu anklagas liftvakten för vållande till annans död

En liftvakt och dennes arbetsgivare anklagas för vållande till annans död sedan en 14-årig pojke fastnat i en skidlift och omkommit.

Text: • 2015-03-19 Uppdaterad 2015-03-19

Händelsen inträffade i februari 2011 när den 14-årige pojken var på skolresa tillsammans med sin klass. De hade rest från Storbritanninen till den alpina semesterorten Chatel i Frankrike för att åka skidor.

När 14-åringen skulle gå av en sexstolslift på toppstationen, fastnade banden från hans ryggsäck och trasslade in sig i liften och pojken ska då ha strypts. Detta rapporterar den brittiska nyhetssajten Mirror.

Enligt vittnen ska pojken ha hängt i liften i cirka fyra minuter innan någon lyckades lösgöra honom. 

Räddningspersonal anlände till platsen och gav pojken första hjälpen innan han kördes till ett sjukhus i närheten med en allvarlig hjärnskada. Han flyttades sedan till ett större sjukhus i Storbritannien för intensivvård men avled en månad senare på grund av de skador han hade ådragit sig i olyckan.

Liftvakten och hans arbetsgivare anklagas nu för bland annat vållande till annas död och en rad allvarliga arbetsmiljöbrott. 

Till exempel var liftvakten inte på plats när olyckan inträffade och reagerade inte på andra skidåkares rop om att stoppa liften.

Rättegången mot honom och hans arbersgivare kommer att hållas i oktober.

Läs mer om händelsen här

Skidåkare svårt skadad efter att ha blivit träffad av flygplan i backen
Liftanläggning åtalas efter lavinolycka

Text: • 2015-03-19
Frankrike

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen