5fd920d1d2505

Artiklar

De vann Nordica Patron-skidorna

Snacka om att han en schysst kompis. När Petra Träskböle tipsade sin kollega och vän Martin Pettersson om att delta i Nordicas och Åka Skidors tävling kom han inte på någon "tillräckligt bra" motivering. Det lyckades lösa sig ändå.

Text: • 2015-03-23 Uppdaterad 2021-08-19

Petra Träskböle såg Nordicas och Åka Skidors tävling på nätet och när hon hörde att Martin Pettersson inte hade tävlat tog hon saken i egna händer och tävlade för att vinna Nordica Patron-skidorna åt honom.

Varför ville du ge skidorna till just Martin?
”För att han har tjatat om just dem skidorna och att han vill ha dem”, berättar Petra.

Hon och Martin jobbar ihop i liften i Åre och varje gång någon har åkt förbi på Patron-skidorna har Martin noterat det.
”Det är rätt många som åker på dem och jag har varit sugen på att testa dem men inte kommit till skott, det ska bli så kul att äntligen få prova!” säger Martin. 

Vad tänkte du Petra, när du såg att du hade vunnit?
”Jag började bara skratta, allt gick så fort! Det tog bara ett par dagar från att jag tävlade till att jag fick besked, det känns så kul!”

Tänk på det här när du köper pjäxor
De vann Nordica Patron-skidorna
Peter Engström på Nordica gratulerar Petra Träskböle till vinsten. Martin Pettersson har det bra och glider in på en räkmacka.

”Petra skickade en screenshot på mailet som hon hade fått från er där ni meddelade vinnaren. Så skrev hon ’jag tävlade åt dig’. Jag var väldigt förvånad! Jag hade ingen aning om att hon hade tävlat åt mig!” berättar Martin.

Han fick Petras meddelande på väg hem från sin knäoperation, vilket såklart blev en glad överraskning. 
”Jag satt i bilen på väg hem från sjukhuset efter operationen och fick reda på att jag hade fått ett par skidor! Jag svarade Petra att det här är min bästa dag!” säger han.

För sju veckor sedan vred Martin till knäet när han skulle göra ett dropp som slutade i en ofrivillig kullerbytta.  

De vann Nordica Patron-skidorna
Martin Pettersson fick Nordica Patron, av kompisen Petra Träskböle, som vann Åka Skidors testvinnare i freeride-kategorin 2015.

”Det var ingen fara med korsbandet eller miniskeln när läkarna öppnade knäet och tittade. Nu har lårmuskeln  dragit ihop sig på grund av att jag har gått med benet böjt såpass länge, så nu måste jag jobba ut låret. Jag har inte åkt på sju veckor så det blir premiär imorgon.”

På Nordica Patron?
”Jag ska nog ta lite smalare skidor först.. men jag hinner absolut testa de här innan säsongen är slut, jag har redan köpt bindningar som jag ska montera på dem”.

Hur tror du att det blir att testa dem?
”Det ska bli spännande! Jag har hört mycket bra om dem så jag hoppas att de funkar bra det ska bli kul!”

Vad ska du vinna åt Petra nu då?
”Haha, jag får se! Jag får väl gå med i alla tävlingar nu och hoppas att jag vinner något!”

”Nej, det behövs inte. Martin har faktiskt hjälpt mig att leta upp ett par skidor som jag ville ha, som vi har sökt efter i alla butiker i Sverige och hittade till sist i Tyskland. Nu är de äntligen på väg hit!” berättar Petra.

Åka Skidor hoppas att både Martin och Petra trivs med sina nya skidor!

Riksgränsen & Björkliden förlänger vintern
5 snabba weekendresor till snön

Text: • 2015-03-23
ArtiklarÅreNordicaVarumärken

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen