5fd930b4bb9e8

Artiklar

The Bunch kör nytänkande “Creation nation”

Idag drar "Creation Nation by The Bunch" i gång i Björnrike, en långhelg som inte räknas in under kategorin tävling men kanske är där och nosar. Ett event där The Bunch, med inspiration från många av världens bästa parker likaväl som städerna de filmat i, bygger en arena från grunden med egendesignade raids och bjuder in grymma åkare till shreddfest!

Text: • 2015-04-11 Uppdaterad 2021-08-19

Till tävlingen har det innovativa skidåkarkollektivet The Bunch bjudit in åkare som får totalt tre dagar på sig att samla klipp, pengar, priser eller bara åka i en park där den självklara åk-linjen inte alls kommer att vara så självklar.

“Vi är sjukt peppade på att köra på nåt vi själva har styrt upp och förhoppningsvis blir kidsen som kollar inspirerade att lära sig nya trick på de lättare features som också kommer finnas”, säger skidåkaren Lucas Stål Madison som är en av arrangörerna.

Förutom inbjudna åkare till tävlingen har The Bunch också haft ett videokval där Oliver Karlberg och Niklas Larsson Zakrisson blev utvalda att delta i tävlingen.

“Det var uppemot 20 bidrag och många duktiga unga svenska åkare som vi inte hört om förut. Sverige har just nu kanske den mest kreativa generation unga skidåkare i världen! Responsen på hela tävlingen har varit bra och vi är väldigt glada att så många duktiga skidåkare vill komma upp till Björnrike och åka i våran park!” säger LSM.

The Bunch kör nytänkande

I dag hålls en session, “Tricks for cash” vilken innebär att de inbjudna åkarna visar upp sina tricks och på plats bli belönade med kontanter för deras åkning.

Senare blir det dags för  “Best trick”.

“Vi tycker den svenska skidscenen är full av talang och kreativitet och vi vill ge några åkare möjligheten att visa hur de står sig mot de stora namnen. Filmare och fotografer kommer är också på plats för att fånga helgen på bild och film. Helgen kommer dock främst handla om att åkarna får chansen att åka med varandra och kanske gå hem med lite extra pengar i fickan”, berättar LSM.

Alla som vill följa eventet i realtid kommer kunna göra detta på SnapChat @Bunchsnap och spana också in hashtagen #bunchcreation på instagram. 

The Bunch kör nytänkande

Preliminärt Schema

Lördag 11/4 – Tävlingarna “Tricks for cash” och “best trick”  går av stapeln, därefter bjuds alla som vill in till åkning med de inbjudna åkarna för att lära sig nya trick eller lära sig hoppa och raila. För vilka kan vara bättre lärare än de Internationella proffsen som är på plats?!

Under kvällen blir det häng och fest för de som har åldern inne.

Söndag 12/4 – Hela dagen ägnas åt åkning, fotografering och filmning så att alla kan kräma ur det sista ur både features och benen innan The Bunch tackar för sig och glider vidare på nya äventyr. 

Inbjuda åkare:
Liam Downey
Will Berman
Ahmet Dadali
Cole Gibson
Jeremie Veilleux
Kim Boberg
Magnus Støre
Chris Helberg
Johan Niemi
Fredrik Green
Freddie Grann
Filip Berggren
Måns Bertz Wågström
C-nudda Mi Bredda
Frej Jönsson
Jonas Hjolman
Erik Lundmark
Axel Östlund
Oliver Karlberg
Niklas Larsson Zakrisson

Framtidens skidåkning är här
Finess – svensk skidfilm av The Bunch

Text: • 2015-04-11
ArtiklarBjörnrikeLucas Stål MadisonThe Bunch

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Scroll to Top