Sandra Lahnsteiner. Foto: Peak Performance/Mattias Fredriksson. Xavier de le Rue. Foto: The North Face/Tero Repo

Fler märken använder svenska Recco

Den svenska lavinreflektorn Recco hamnar i produkter hos allt fler företag och kan mer eller mindre ses som en branschstandard. Nu ska de sprida snövett genom sina nya ambassadörer.

Text: Martin Willners • 2015-04-13 Uppdaterad 2015-04-13

Över 200 olika varumärken integrerar Reccos lavinreflektorer i sina produkter och nu har ytterligare ett gäng anslutit sig till systemet. De nya är Marmot kläder, Head hjälmar, Pret hjälmar, Cébé hjälmar, Arva ryggskydd, Beal klätterselar, Caim hjälmar, Nudown kläder och svenska Isbjörn i sina kläder.

Fler märken använder svenska Recco
Recco knyter till sig kända friåkare för att sprida snökunskap.
Xavier de le Rue åker brokiga rännor på Svalbard

Dessutom har Recco inlett samarbeten med två välkända friåkare för att sprida budskapet om vikten att ha koll på snön när man åker off pist. Snowboardåkaren Xavier de le Rue och skidåkaren Sandra Lahnsteiner är Reccos två nya ambassadörer. Båda rör sig så gott som dagligen i off pistmiljö och har använt Recco mer eller mindre sedan de började åka. Nu ska de sprida information om snö säkerhet till andra friåkare och förklara vikten av att ha utrustning med Reccoreflektorer.

Xavier håller dessutom på att utveckla ett nytt ryggskydd åt Arva och det kommer att ha en inbyggd Reccoreflektor.

Sju skidfilmer du måste se denna säsong
Mattias Hargin om Verbier Xtreme

Text: Martin Willners • 2015-04-13
ReccoSandra LahnsteinerVarumärkenXavier de le Rue

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen