5fd9474f1d340

Plastbacken i Sheffield – ur askan i elden

Tre skidåkare återupptäcker de nedbrunna resterna av det som en gång var Englands största skidanläggning.

Text: Tobias Liljeroth • 2015-05-27 Uppdaterad 2015-05-27

Historien om Sheffield Ski Village, Englands en gång största och mest populära anläggning för skidåkning är en av skidvärldens mest fascinerande. Alltså, inte skidåkning på snö utan på ett diskborstliknande plastunderlag. Ett ställe begåvat med i princip ingen snö som skapat en vibrerande skidort som dessutom fostrat en av den moderna skidåkningens största stjärnor och mest udda figurer, OS-femman i slopestyle och X-gamesmedaljören James Woods. En kille som inte ens hade åkt skidor på snö innan han var i de unga tonåren.

2012 brann skidanläggningen i Sheffield ner till grunden och stängde igen sina portar, kanske för gott. I den här filmen återupptäcker tre lokala åkare resterna av Ski Village. Beviset för att det inte längre finns en fast mall för vad som kan kallas skidåkning.


Text: Tobias Liljeroth • 2015-05-27
EnglandÖvriga världenVideo

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen