5fd9207fd21ca

Artiklar

Icelantic firar 10-års jubileum – med skidkonst

Deras konstnärliga design har varit ett signum sedan starten 2005. Nu firar Icelantic Skis 10 år – och man gör det genom att ställa ut alstret från konstnären och medgrundaren Travis Parr.

Text: • 2015-10-06 Uppdaterad 2015-10-06
Metallica gör skidor

Som 14-åring drömde Ben Anderson om att skapa sina egna skidor och 2005 gick den drömmen i uppfyllelse när han startade Icelantic Skis. En av medgrundarna var konstnären Travis Parr och sedan starten har han ansvarat för att skapa alla motiv på Icelantics skidor. I helgen firar företaget 10 år genom att ställa ut alla hans alster i Seattle. 

Parr är känd för att vara visionär bakom Icelantics årliga teman vilket han sedan integrerar i företagets skidor.
Förutom konsten som skapats i samarbete med Icelantic finns det även chans att se Parrs mer personliga verk samt originalen till årets skiddesign, där varje verk avskildrar en specifik region eller kultur in världen. 

Icelantic firar 10-års jubileum – med skidkonst

Nedan är några av Parrs personliga verk som än så länge inte kommit till liv på någon av Icelantics skidor – men det kanske kommer. 

Icelantic firar 10-års jubileum – med skidkonst
Icelantic firar 10-års jubileum – med skidkonst
Icelantic firar 10-års jubileum – med skidkonst

Här ovanför ser Parr design för skidan Nomad fram till idag. För den som uppskattar skidkonst finns det chans att köpa några av Parrs alster på: Icelantics hemsida

Kungen av Jämtlands fjälltoppar

Text: • 2015-10-06
ArtiklarPrylarIcelanticTravis Parr

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen