Foto: Daniel Rönnbäck/Sandra Fransson

Artiklar

Systerns hyllning till Andreas Fransson

Ett år har gått sedan Andreas Franssons tragiska bortgång i Chile. Nu hyllas han av sin syster, Sandra Fransson, med ett hyllningsmotiv – och snart en egen skida.

Text: • 2015-10-13 Uppdaterad 2015-10-13

Andreas Fransson – Ett liv på gränsen

Det har gått mer än ett år sen den där fruktansvärda dagen i slutet september förra året när Andreas Fransson och JP Auclair föll offer för en lavin. För Sandra och övriga i familjen har det varit en otrolig jobbig tid och chocken över att ha förlorat Andreas har suttit i länge.
Det är först nu allting har kommit ikapp familjen – som gjort sitt bästa med hantera saknaden.    
– Vi saknar honom så otroligt mycket och saknaden blir bara större. Därför känns extra fint att vi i familjen har kunnat göra något fint av det tråkiga som hänt och startat Safe Passions, berättar Sandra.

Safe Passions är familjens sätt att hylla minnet av Andreas. Familjens förhoppning är att föreningen ska bli en plattform där idéer och kunskap öppet kan diskuteras och där pengar ska gå till att öka medvetenheten om säkerhet på berget hos skidåkande- och klättrande ungdomar.

Systerns hyllning till Andreas Fransson
Motivet som Sandra Fransson tagit fram och som snart kommer pryda Andreas egen hyllningsskida. Foto: Sandra Fransson

Som en del i bildandet av Safe Passions skapade Sandra ett hyllningsmotiv till Andreas. Ett motiv som nu har blivit till poster.
– Postern visar Andreas livsväg och heter “From Darkness Into the Light”. Att göra det här motivet har betytt mer för mig än man kanske kan förstå. Det har nästan känts som mitt och Andreas sista projekt. 

Som en extra hyllning har föreningen även – i samarbete med Salomon – börjat ta fram en skida i Andreas ära, med Sandras tryck på.
– Andreas hade länge som dröm att få en skida i hans ära, så jag vill fullfölja hans dröm. Det är Salomons Mtn Lab skida med min design på. Det är en liten kollektion som vi kommer buda ut på Safe Passions hemsida.

Skidvärlden hyllade unisont Andreas och JP på årsdagen – och många har tagit del av Apogée, Bjarne Salén hyllningsfilm till de båda. Det har även Sandra gjort – även om det innebar en hel del känslor.
– Jag grät och skrattade om vartannat, Bjarne Salén har gjort en så otroligt fin film och jag tycker verkligen han har fångat vad Andreas stod för i filmen. Har tyvärr aldrig träffat JP men efter vad jag hört från hans familj så var dem också otroligt rörda.

I helgen kommer Sandra och Safe Passion vara på plats under Winter Show om ni skulle vilja prata med henne och om föreningen. Om ni annars vill ni stötta Safe Passions i deras arbete kan ni gå in på deras sida som ligger under: http://andreasfransson.se/

Vill ni se mer av Sandras motiv och konst kan ni gå in på: www.sandrafransson.se

Apogée – en hyllningsfilm till Fransson och Auclair


Text: • 2015-10-13
ArtiklarAndreas FranssonJP AuclairSandra Fransson

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Scroll to Top