Foto: Kari Medig

Artiklar

Trotsar rädslan – i gummistövlar och jeans

Svindyr utrustning tenderar att gå hand i hand med skidåkning. Men det är absolut inget måste för äkta skidglädje. Se bara på 15-åriga Gigi som inspirerade fotografen Kari Medig till kortfilmen ”The Fence”.

Text: • 2015-10-15 Uppdaterad 2015-10-15

Systerns hyllning till Andreas Fransson

Det var när fotografen Kari Medig befann sig i Georgien för ett uppdrag för norska märket Norrøna som han fann 15-åriga Gigi Charqseliani. De hade precis kommit tillbaka sin till pensionat när något svischade förbi utanför fönstret.
– Ingen i den här byn åker skidor så fort, men den här killen gjorde det – i bara gummistövlar och på ett par gamla skidor, berättar Kari för Powder.

Skidorna, ett par gamla Fischer, används många av barnen i byn och anpassas genom de inställbara bindningarna – och målet är allt som oftast detsamma.
– Adrenalinet kommer när de ska försöka ta sig igenom den lilla entrén i staketet, säger Medig.

Vad handlar den här filmen om för dig?
– Du vet när du är ett barn? För mig var det den roligaste att åka skidor. Jag älskar fortfarande väldigt mycket, men inget slår att första gången man åker fort och frihetskänslan som kommer med det.

Apogée – en hyllningsfilm till Fransson och Auclair


Text: • 2015-10-15
ArtiklarKari MedigVideo

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Scroll to Top