5fd93069d7b64

Kom ut som gay – nu hyllas han av skidvärlden

Igår briserade bomben i skidvärlden. I ett känslosamt Instagram-inlägg kom Gus Kenworthy ut som homosexuell. Nu hyllas han inom skidvärlden för sitt mod.

Text: • 2015-10-23 Uppdaterad 2015-10-23

Gus Kenworthy stakar ut ur garderoben

Igår rapporterade vi om nyheten att att slopestylestjärnan och silvermedaljören i OS i Sochi, Gus Kenworthy, valt att komma ut som homosexuell. I vad som måste varit ett otroligt påfrestande inlägg att skriva säger Kenworthy:
“Jag är gay. Wow, det känns bra att skriva de där orden. Under större delen av mitt liv har jag varit rädd för att omfamna sanningen om mig själv.”

Han fortsätter med att berättar om uppväxten i en småstad och om hur proffslivet som skidåkare redan från 16 års ålder var svårt när man inte accepterar sin egen sexuella läggning.
“Jag sköt undan mina känslor och hoppades att det var en fas som jag skulle ta mig igenom, men bara tanken på det höll mig vaken, ångestfylld, deprimerad och till och med självmordsbenägen”.

Nyheten har kablats ut på i stort sett varenda mediekanal som finns och mottagandet bland skidvärlden har varit unisont. 

Good on ya Gus, respect for being true to yourself!

Posted by Jon Olsson on Thursday, 22 October 2015

Systerns hyllning till Andreas Fransson


Text: • 2015-10-23
Gus KenworthyJon OlssonMike DouglasSean PettitTj SchillerTom Wallisch

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Scroll to Top