Foto: Munchies

Guldmedaljören bytte snowboard mot skidor – men behöll cannabisen

Han vann guld i snowboard i OS i Nagano 1998. Sedan ertappades han med cannabis i blodet. Nu har Ross Rebagliati har bytt snowboard mot skidor – men cannabisen är kvar.

Text: • 2015-11-03 Uppdaterad 2015-11-03

Han gick från ski bum till premiärminister

Det är inte helt säkert att ni kommer ihåg honom – det är trots allt 17 år sedan. Men parallell-snowboard hade precis gjort intåg i OS och var tänkt att bidra med lite ungdomlighet till spelen.
Vad IOK inte hade räknat med var att det bidrog med ett par andra aktiviteter – dock inte lika fullt så uppskattade.

Ross Rebagliati blev den första OS-guldmedaljören i parallell-snowboard. Men lika snabbt som han lyftes upp och hyllades, lika snabbt kastades han under bussen så fort det kom ut att han testat positivt för cannabis i ett drogtest tätt efter segern.
Efter en rad överklagningar och rättstvister med olika instanser fick han behålla sin guldmedalj då det visade sig att cannabis, vid tiden, inte var klassat som ett dopingpreparat.

Idag lever den forna OS-mästaren ett stillsamt liv i Whistler där han bland annat fått en park uppkallad efter sig. För två år sedan valde han att byta ut snowboarden mot ett par skidor – men sin kärlek till cannabis, den finns kvar.
Inte nog med det har han startat ett företag som heter Ross’s Gold som säljer cannabis-relaterade produkter såväl som cannabis i en rad olika former.
Han röker på en daglig basis – eller han röker flertalet gånger på daglig basis, och ser inga konstigheter i det alls. Det hjälper honom bland annat att hitta sin aptit.

I en 15 minuter lång intervju med Munchies Magazine får vi följa med Ross under en av hans vanliga dagar i Whistler och på berget. Han har ju sina idéer – men frågan är om han inte är det man skulle kalla beroende.

Konsten att läsa snö


Text: • 2015-11-03
VideoWhistler

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen