Foto: Daniel Rönnbäck

Safe Passions bjuder in till friåkning/säkerhetskurs i Chamonix

Andreas Fransson hade sitt hem och sin bas i Chamonix. Nu arrangerar Safe Passions ett friåkning- och säkerhetscamp för unga och driva skidåkare i friåkningens Mecka – så passa på och sök.

Text: • 2015-11-03 Uppdaterad 2015-11-03

Här är Andreas Franssons hyllningsskida

Tredje helgen i januari arrangerar Safe Passions – minnesfonden bildad till minnet av Andreas Fransson – tillsammans med Recco och Salomon en utbildningsvecka i Chamonix. Utbildningen kommer att kretsa kring frågor som glaciärsåkning, lavinkunskap, firningsmoment, skitouring plus mycket annat – och det kommer att ledas av två rutinerade bergguider.
– Vi vill att man ska lära sig en helhet friåkning. Det handlar inte enbart om lavinsäkerhet utan om glacierer och kunna fira sig. Vi vill att man ska få en bra överblick. Man kommer inte bli expert men man får en baskunskap, säger Sandra Fransson på Safe Passions och fortsätter.
– Chamonix ett grymt ställe att hålla kursen på för det finns så mycket terräng att välja på. Sen var det Andreas hemort där han hade många minnen så det blir ett fint sätt att hedra honom på. Han pratade om att sätta upp den här föreningen och att han ville göra det i just Chamonix. 

Campet innehåller åtta platser och riktar sig mot unga och entusiastiska skidåkare som under några dagar vill utveckla sin skidåkning och samtidigt lära sig mer om säkerhet på berget. Kostnaden för helgen står Safe Passions för – det enda du behöver betala är resan ner, mat och försäkringen.
– Själv skidhelgen är gratis och det som ingår är boende från torsdag till söndag. Sen ingår även liftkort, transporter på plats, bergsguide under samtliga dagar, en gemensam middag och säkerhetsutrustning för helgen.

Redan nu har föreningen fått in ansökningar från personer som vill följa med ner – dock är det mestadels killar som hört sig. Safe Passions ser gärna att fler tjejer hör av sig och vill följa med.
– Vi riktar oss både till tjejer och killar. Än så länge är det inte så mycket tjejer som har sökt, men det ser vi gärna att dem gör, säger Sandra.

För att ansöka om en plats på campet ska du skriva en kort presentation av dig själv och maila till safepassions@gmail.com

Presentationen ska innehålla:
– Födelseår (minimum ålder är 18 år)
– Boendeort
– Antal skiddagar per år
– Orter där den mesta skidåkningen bedrivs
– Skidbakgrund
– Tidigare erfarenhet av skitouring och alpin miljö
– Förväntningar på veckan
– Mål med din skidåkning
– Några meningar om varför just du ska få chansen att få komma ner till Chamonix denna helg

Sista anmälningsdagen är den 10 november och besked om vilka som får en plats kommer att annonseras den 15 november.

Safe Passions vill också alla har egen skidutrustning som möjliggör turer under resan. Det behöver inte vara någon renodlad turutrustning, men gärna alpina bindningar med turläge. Samtliga deltagare ska också vara utrustade med transceiver, sond och spade. 

Andreas Fransson – Ett liv på gränsen


Text: • 2015-11-03
Andreas FranssonFriåkningSafe Passions

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen