5fd9304aaf5cb

Engelberg öppnar ny lift till vintern

Lagom till säsongsstarten öppnar en ny, snabbare lift på Titlis i svenskfavoriten Engelberg.

Text: Tobias Liljeroth • 2015-11-05 Uppdaterad 2015-11-05

Alla som varit i Engelberg kan vittna om den enorma flaskhalsen som gondolliften i botten utgjort, speciellt på helger och puderdagar. Dessutom har vägen upp till Titlis topp varit en seg resa med två liftbyten på vägen upp. Nya Titlis Xpress siktar på att råda bot på både liftköer och långa transporttider. 

Den nya 8-personersgondolen går från Titlis dalstation, direkt upp till Trübsee där det går att kliva av och på, och fortsätter sedan vidare upp mot Stand – där det bara är att byta till Titlis Rotair-kabinen. Den gamla 6-personersgondolen försvinner, övriga liftar finns kvar som förut. Stoppet vid Gerschnialp försvinner med andra ord så om du vill köra offpistklassikern Laub så blir det till att åka kabinbanan därifrån upp till Trübsee, eller åka hela vägen ner.

Restiden förkortas rejält med Titlis Xpress. Engelberg-Trübsee tar 9 minuter och Trübsee-Stand 7 minuter. Totalt tar alltså Engelberg-Stand på 16 minuter, en förkortning med en smärre evighet sedan förut. Kapaciteten ökar från 1600 till 2400 personer per timme. Vad allt det här innebär för hur snabbt berget spåras upp på en puderdag återstår att se, men helt klart är att du kommer att spendera mer tid på snön och mindre i liften – vilket såklart är en bra sak.

Planerad öppningsdag för Titlis Xpress är den 11 december.

 

Mer info på Titlis hemsida
Engelberg öppnar ny lift till vintern

Svenskarnas Engelberg


Ny lift på Helbronner i Courmayeur


Text: Tobias Liljeroth • 2015-11-05
Engelberg

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen