Foto: Erik Nylander

Nu kommer What! Camps till Åre

I fem år har Henrik Winstedt och David Kantermo kört uppskattade sommarcamper i Norge. I vinter kommer What! Camps till Sverige och Åre – och alla är välkomna. – Vi har ofta en mix av deltagare. Vissa tränar sin första 360, andra sliper på dubbla volter, säger Henrik Winstedt.

Text: • 2015-11-10 Uppdaterad 2015-11-10

Safe Passions bjuder in till friåkning/säkerhetskurs i Chamonix

What! Camps är en skapelse av Henrik Winstedt och David Kantermo. I fem år har de arrangerat sommarcamps för både skid- och snowboardåkare där man utöver skidåkning även lär ut trampolin, lavinkunskap och skateboard.
– Alla är välkomna, oavsett nivå eller ålder. Vi har en mix av deltagare. Vissa tränar sin först 360, andra slipar på dubbla volter. Vi bygger upp vår en kick där man kan nöta in nya trick, berättar Henrik Winstedt. 

Det var för fem år sedan som Henrik Winstedt och David Kantermo bestämde sig för att starta What! Camp. Deras camp har blivit otroligt uppskattade och har lockat såväl unga som gamla.
– Vi har märkt ett stort intresse bland vuxna att åka i parken eller hitta nya vägar nedför berget. Flera föräldrar till våra campare i Norge slinker gärna med på ett hörn vilket vi tycker är sjukt kul. Det är aldrig för sent att vidga sina vyer på snö. 

Nu kommer What! Camps till Åre
Foto: Erik Nylander
Nu kommer What! Camps till Åre
Foto: Kristofer Falgren

Störtloppet blir till park
Under de fem år som campet funnits har glaciären i Folgefonna varit utgångspunkten. Nu vill man pröva att göra en vinterversion av campet och därför vänder Winstedt och Kantermo hem till Åre där de bland annat kommer få hjälp av vännerna Philip Harlaut, Erik Sunnerheim och Niklas Eriksson.
– Vi har lyckats skapa det projekt vi drömde om och nu känns det superkul att utvidga det med camper i Åre. Att få komma hem till för hemmaberg är något vi har velat länge.

Vinterns camper är uppdelade i dels tvådagars-camper under sportloven och dels weekend-camper i april då delar av störtloppet kommer byggas om till en park.
– Parken hålls öppen i tre veckor under Freeride Weeks, och det ihop med Åre Ambilight Snow Park och Skutans fina offpistområden ger oss en perfekt plattform för att köra camper, säger David Kantermo. 

Hargins träningstips: Dragmaskin


Text: • 2015-11-10
ÅreDavid KantermoHenrik WindstedtVideoWhat! Camp

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen