Foto: TGR

Artiklar

Efter monsterfallet: ”Som att bli tacklad av linebackers om och om igen”

Han hade studerat åket från alla olika vinklar och allt såg perfekt ut. Men Ian McIntosh hade missat ett 2,5 meter stort drop fem svängar in. Nu berättar stjärnan om olyckan som blivit viral världen över.

Text: • 2015-11-12 Uppdaterad 2015-11-12

Tomahawkar 500 meter – överlever mirakulöst

Det var en dryg vecka sen som vi publicerade videon på Ian McIntosh 500 meter långa fall nedför Neacola i Alaska. Under veckan som gått har klippet blivit en viral succé och Ian McIntosh har gått från stjärnan inom skidkretsar till världskänd skidåkare. 

I samband med premiären av Paradise Waits har McIntosh fått berätta om den där morgonen i Alaska då allt gick så fel.
– Dropet överraskade mig fullständigt. Jag hade ingen aning om att det skulle komma, och direkt när det hände visste jag att det var game over och jag skulle få mitt livs åktur, berättar stjärnan i en intervju med Good Morning America.

Fallet var början på en halv kilometer och nästan en hel minut långt fall som McIntosh beskriver som:
– Jag trodde aldrig att det skulle sluta.
– Det kändes som att jag blev tacklad av linebackers om och om igen hela vägen ner för berget. 

Teton Gravity passade även på, i samband med premiären, att släppa en bakom kulisserna-klipp på dagarna inför åket och olyckan specifikt. Förutom McIntosh så var även Angel Collinson, Dane Tudor och Sage Cattabridga-Alosa med på resan. 

Han faller handlöst nerför bergstopp


Text: • 2015-11-12
ArtiklarAlaskaIan McIntoshTeton Gravity ResearchVideo

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Scroll to Top