Foto: Skistar Vemdalen

Artiklar

Svenska skidorter laddar inför vintern

Snön lyser fortfarande med sin frånvaro över stora delar av Sverige. Trots det börjar svenska skidorter ladda inför vintern – som i Vemdalen där nya expressliften testades under onsdagen.

Text: • 2015-11-13 Uppdaterad 2015-11-13

5 skidorter nära dig

Samtidigt som det kommer rapporter om 24 grader varmt på 2500 meter höjd i Italien och snöbrist i alperna står svenska skidorter och stampar i väntan på moln som är på väg in över fjällen. 
Nu rapporteras det om att snö är på väg in i helgen och kanske ligger säsongsstarten närmre än vi kanske tror – oavsett har svenska förberett sig på vad som komma skall. 

I Vemdalen såg man till att testa den nya expressliften. 

Idag testkördes Hovde Express för första gången. Torgny fick självklart äran att vara först upp i den nya expressliften.

Posted by Vemdalen on Wednesday, 11 November 2015

 

I Sälen orkade man inte vänta på snö utan har satt igång med snökanoner. Inte omöjligt att de får lite naturlig hjälp under helgen. 

Härliga minusgrader i Hundfjället under morgonen. #älskasnö #skistarsälen #sälen #hundfjället

Posted by Sälen on Wednesday, 11 November 2015

 

I Kittelfjäll har de redan fått snö, även om de säkert hade uppskattat lite mer. 

Godmorgon från Kittelfjäll!

Posted by Kittelfjäll on Monday, 9 November 2015

Visserligen är inlägget för en dryg månad sen men tyvärr lyser snön fortfarande med sin frånvaro även i Åre. Varför ska naturen leka detta grymma spel – ge oss bara lite snö!

Någon minusgrad från VM-platån och uppåt! Tjoho!! #älskasnö #åre

Posted by Åre on Wednesday, 21 October 2015

Men vi avslutar givetvis med lite goda nyheter. Ett snöfall sägs vara på väg in över Sverige vilket kan ge en gnutta snö på sina platser i norra Sverige. Bättre än inget, eller hur?

Gomorron! Håll i hatten, nu kan det bli rejält blåsigt och snöfall i norr! //Lasse

Posted by SVT Väder on Thursday, 12 November 2015

Kungen av Jämtlands fjälltoppar


Text: • 2015-11-13
ArtiklarSkidorterSnö

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Scroll to Top