5fd93039cdd32

Altas snowboard-förbud kan nå högsta domstolen

Nu ska det avgöras om snowboardåkare är välkomna till Alta Ski Resort eller inte.

Text: • 2015-11-21 Uppdaterad 2015-11-21

5 skidorter som utlovas monstersäsong tack vare El Nino

För en dryg månad sen berättade vi om fyra kränkta snowboardåkare som stämt Alta Ski Resort. I onsdags kom de så till Denvers domstol för att argumentera för sin sak.

De fyra, som gett sig själva namnet Wasatch, hävdar att eftersom Alta hyr sin mark av US Forest Reserv så ska marken vara tillgänglig för allmänheten – vilket då ska inkludera snowboardåkare. Gruppen pekar på 14 tillägget till USA konstitution som ger alla människor i USA “lika skydd” och att de genom Altas förbud diskrimineras.

Förutom det bisarra i att målet ens kommit så här långt skulle gruppen, vid ett nederlag, kunna överklaga och då hamnar frågan hos US Supreme Court – USA:s svar på högsta domstolen.

För att ge er en bild av vilka frågor Supreme Court handskas så är här några av de frågor de behandlat under senaste året:
– Dödlig injektion
– Äktenskap för homosexuella
– Sjukförsäkring(Obama care)
– Föroreningsgränser
– Religiös frihet i fängelser

Nu kan de alltså komma att bördas av den tunga frågan kring huruvida snowboard ska vara tillåtet i Alta eller inte. 

9 bästa skidapparna att använda på berget


Text: • 2015-11-21
AltaSnowboardUSA

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Scroll to Top