5fd9302cb9eac

Anmäl dig till Extrem-NM!

Världens skönaste friåkningstävling, Extrem-NM i Riksgränsen, firar 25 år till våren. Och det är väl inte mer än rätt att anmäla dig och hjälpa till med firandet?

Text: Tobias Liljeroth • 2015-12-01 Uppdaterad 2015-12-01

När Scandinavian Big Mountain Championships – eller Extrem-NM i skidåkarmun – drogs igång våren 1992 var det nog få som trodde av vi, 25 år senare, skulle hylla tävlingen som den äldsta friåkningstävlingen i världen. Och givetvis den mest prestigefyllda, fattas bara annat. Då startade den som en rip-off på World Extreme Skiing Championships (WESC) i Alaska året innan, en tävling som legat i malpåse sedan 90-talet. Extrem-NM är fortfarande still going strong och slår deltagarrekord år efter år. 

Listan på alla de skidgiganter som fått sitt genombrott eller satt sin prägel på tävlingen är snudd på oändlig. Och antagligen lika lång som det kollektiva minnet är kort från de lika legendariska avslutningsbanketterna genom åren… Men det är som bekant en helt annan historia.

2016 års upplaga av världens skönaste friåkningstävling kommer att köras 10-12 maj. Anmälningen är i skrivande stund öppen så om du vill ta din chans att utmana dig själv och några av världens bästa friåkare på det mytomspunna Nordalsfjäll så är det här din chans. Gå in på bigmountain.se och gör din anmälan på direkten. Anmälningsavgiften ligger på 1125 kronor men då ingår liftkort för tävlingsdagarna samt förstås den avslutande banketten. Riksgränsen erbjuder även rabatt på boende till deltagare.

Klasserna är i vanlig ordning alpint för damer och herrar, snowboard och telemark.

Mer info hittar du på bigmountain.se

Vinnarna korade i Riksgränsen!


Video: Finalfest i Riksgränsen


Text: Tobias Liljeroth • 2015-12-01
Carl RegnérEventExtrem-NMMatilda RapaportRiksgränsen

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen