5fd946ed392ac

Hargins träningstips: Enbenshopp

Alla rutinerade åkare vet att skidåkning är mer än bara lårmuskler. Du behöver stabilitet i fotleder, vader och knä. I ett nytt avsnitt av sin träningsserie tipsar Mattias Hargin om en övning som tränar upp just detta.

Text: • 2015-12-01 Uppdaterad 2015-12-01

Hargins träningstips: Skridskohopp

Tycker om du att trycka på såväl i pisten som i lössnö uppstår det rejäla påfrestningar för ben, knä och vader. Har du inte grundstyrkan för att stå emot dessa påfrestningar kan det leda till överansträngningar, smärta eller gud förbjuder en knäskada eller två.

Därför är det viktigt att bygga upp hela benet och inte bara lår och sätesmusklerna. I videon nedaför visar Mattias Hargin två övningar som förutom att träna benets stora muskler även hjälper att bygga upp stabiliteten i vaden, runt knät och kring fotleden. 

Hargins träningstips: Core-träning


Text: • 2015-12-01
Mattias HarginTräningVideo

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Scroll to Top