Foto: CBS/ 60 Minutes

JT Holmes nära tragedi – mitt framför kamerorna

Han såg sin bästa vän, Shane McConkey, störta mot döden. Och under ett hopp från Eiger var JT Holmes nära att gå samma öde till mötes – mitt framför 60 Minutes kameror.

Text: • 2015-12-04 Uppdaterad 2015-12-04

Speedflying i Star Wars-linjen

Han utvecklade sporten men bästa vännen och kollegan Shane McConkey. Men trots att McConkey dog mitt framför ögonen på honom har JT Holmes valt att fortsätta med sporten som tog hans väns liv – ski-BASE. 

Holmes har befunnit sig i Schweiz under en längre i hopp om att kunna genomföra ett åk från 4000 meter höga toppen Eiger. CBS 60 Minutes hörde talas om planerna och bestämde sig för att besöka amerikanen under några dagar. 

Holmes projekt att ta sig ner från Eiger är ett projekt som har planerats i sex år, men på grund av dåliga väderförhållanden har han inte lyckats genomföra åket – förrän nu. Och 60 Minutes var där och kunde filma allt. 

Ski-BASE är en av de farligaste sporterna du kan utöva och trots minutiös planering går allting inte alltid som planerat. McConkey förolyckades när han skidor inte utlöstes som de skulle – och inför kamerorna var Holmes nära att gå samma öde till mötes. 

Vi minns Shane McConkey


Text: • 2015-12-04
IntervjuJT HolmesSchweizShane McConkeySpeedflyingVideo

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen