5fd946e6f011a

Han räddar liv i backen – som 87-åring

Han transporterade sårade i flygplan och helikopter under Korea-kriget. Nu arbetar han som skidpatrull i Big Sky Montana. Vid ett benbrott i backen är det 87-årige Phil Capy du vill ha vid din sida.

Text: • 2015-12-07 Uppdaterad 2015-12-07

Möt Snowflake – Engelbergs skönaste skibum

Phil Capy är vad många skulle klassificera som en amerikansk hjälte och en certifierad badass. Vid 87-års ålder skulle de flesta av oss säkert nöja oss med att sitta vid en varm brasa berättandes historier för en eller flera barnbarn – men inte Phil Capy.

Efter att ha jobbat som sjukvårdare och transport av skadade under bland annat Korea-kriget arbetar han nu som skidpatrull och sjukvårdare i Big Sky Resort. Visserligen säger det en del att en 87-åring är nödgad att jobba för att överleva men det tar dock inte bort det faktum att Phil kallas “fadersgestalt” och “hjälte” av sina medarbetare.

Det svårt att inte känna med Capy med tanke på vad han gått igenom, och hans motto i livet är, om än lite sorglig när man tänker efter, väldigt beundransvärd.
– För massor av år sedan var det en äldre man som gav mig rådet: fortsätt skaffa nya vänner, för dina gamla kommer att dö. 

Giulia Monego – branternas kvinna


Han försörjer sig med livet som insats


Text: • 2015-12-07
Big SkyUSAVideo

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Scroll to Top