Foto: Swatch Skiers Cup

Artiklar

Stjärnspäckade lag i årets Skiers Cup

Nu ska det återigen avgöras vilken kontinent som är bäst på friåkning. Årets upplaga av Skiers Cup bjuder på en sanslös laguppställning där en uppsjö av världens bästa friåkare kommer till start.

Text: • 2015-12-11 Uppdaterad 2015-12-11

Sverre Liliequists och Kaj Zackrissons skapelse, Skiers Cup, växer sig allt större. Skidåkningens svar på Ryder Cup är inne på sitt sjätte år totalt och årets tävling ser ut att bli riktigt stark.

Kaptener för är Richard Permin för Europa och Sage Cattabriga-Alosa för amerikanerna. Bakom dem radar en sanslös bra skara skidåkare upp sig. 

Stjärnspäckade lag i årets Skiers Cup

Tävlingen går till så att respektive lags lagkapten ställer varsin åkare mot varandra i grenarna backcountry slopestyle och big mountain, och för varje seger får ett lag ett poäng.

Förra året segrade Europa efter att ha vunnit backcountry slopestyle med 10-8 och big mountain med 20-16. Därmed tog Europa sin tredje totalseger och leder med 3-2 så amerikanerna lär vara rejält sugna på revansch. 

Årets Skier Cup går av stapeln i Andorra – närmare bestämt i Grandvalira, den 30-4 februari, för den som är intresserad att kanske boka en resa dit. 

Tokskrota med Sage i Alaska


Årets mest peppade filmsekvens?


Europalaget vinner Skiers Cup i Zermatt


Text: • 2015-12-11
ArtiklarKaj ZackrissonRichard PerminSage Cattabriga-AlosaSkiers CupSverre Liliequist

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen