Sammy Carlson i skidflygbacken i Copper Peak. Foto: Teton Gravity Research

Baklänges i en skidflygningsbacke

Sammy Carlson tar sig an skidflygningsbacken i Copper Peak på ett lite udda sätt. Baklänges.

Text: Tobias Liljeroth • 2015-12-15 Uppdaterad 2015-12-15

USA:s största backhoppningsbacke ligger i Copper Peak i delstaten Michigan. Hoppet är av den större klassen skidflygning, vilket innebär betydligt längre distanser än vid vanlig backhoppning. Det nuvarande världsrekordet ligger på 251,5 meter och sattes av norrmannen Anders Fannemel i norska Vikersund förra vintern, kika in filmen på den 8 sekunder långa luftfärden här. Hoppbacken i Copper Peak har inte använts officellt sedan 1994 men planer finns på att köra igång tävlingar igen till 2017.

Det vill säga, om man inte heter Sammy Carlson och har helt andra planer för hoppet än att flyga långt iklädd en kroppsstrumpa. Hoppet är en del i Sammys nya film The Sammy C Project som kom ut för några veckor sedan. I filmen figurerar, förutom Carlson, en rad av världens främsta fri- och freestyleåkare. Läs mer om The Sammy C Project här.

The Sammy C Project ska ta skidfilmen till ny nivå


Galen skidjakt i La Plagne


Gräsligt (!) med Candide Thovex


Text: Tobias Liljeroth • 2015-12-15
Sammy CarlsonThe Sammy C ProjectVideo

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen