5fd9202ed114e

Artiklar

Puderbonanza på västkusten – snustorrt på östkusten

På ens sidan av landet dumpar snön som om det inte fanns någon morgondag. På andra sidan har de fått ställa in tävlingar på grund av snöbrist.

Text: • 2015-12-18 Uppdaterad 2015-12-18

Medan Mt Baker och många andra skidorter på västkusten ser ut så här:

Är läget det motsatta på östkusten och stora delar av centrala USA:

Det råder fullständig torka på östkusten och de senaste veckorna har de slagits värmerekord efter värmerekord – och det ser inte ut att bli bättre.
Förvisso förväntas ett nederbördsområde dra in över ostkusten men med tanke på värmen i området kommer det mest vara i form av regn eller snöblandat regn om de har tur. 

Puderbonanza på västkusten – snustorrt på östkusten

Torkan har lett till att många skidorter, däribland Mad River Glen, Bolton Valley och Song Mountain fått skjuta på säsongsöppningen tills kylan kommer. Torkan har också medfört att många collegetävlingar i längdåkning har fått ställas in.

I Burlington, Vermont, upplever man just nu den snöfattigaste vintern någonsin. Förra året hade staden fått 76 centimeter snö fram till den 12 december. I år har man fått fem milimeter snö – fem milimeter!

Only 0.2" of snowfall thus far at Burlington, VT this season. This is the lowest seasonal snowfall on record through…

Posted by US National Weather Service Burlington VT on Sunday, 13 December 2015

De har redan överträffat förra årets snömängd


Då kommer snön på allvar till alperna


Här hittar du alpernas billigaste liftkort


Text: • 2015-12-18
ArtiklarSkidorterPuderSnöUSA

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen