Foto: Tom Erik Finnerud @ facebook

Nu har de 3,5 meter nysnö – i Norge!

I somras hade de 15 meter snö – i juni(!). Denna säsong fortsätter norska Folgefonna att vara Skandinaviens kanske snösäkraste skidord.

Text: • 2015-12-22 Uppdaterad 2015-12-22

Medan stora delar av alperna och östra delarna av USA upplever torka av episka proportioner har de västra delarna av USA framstått det enda stället med bra puder – fram tills nu. I veckan som gick överraskades tillresta resenärerna i norska Folgefonna  3,5 meter nysnö rapporterar Friflyt.no. 
– Det är helt rätt, och det är klart att folk är glada. Det är fjäderlätt puder, och det ska fortsätta snö lång tid framöver, säger Andreas Skogseth, ansvarig vid sommarskidcentret i Folgefonna, till Friflyt.no

Nu har de 3,5 meter nysnö – i Norge!
Foto: Tom Erik Finnerud
Nu har de 3,5 meter nysnö – i Norge!
Foto: Tom Erik Finnerud

Dock ska alla sugna skidåkare tänka till en extra gång innan de nu packar väskorna och beger sig iväg till den norska glaciären.
Skogseth understryker nämligen att skidorten inte kommer köra igång någon av liftarna under vintersäsongen – oavsett snöförhållande.
– Man får ta sig upp på fjällen för egen hand i så fall, säger han.
– Nu finns åtminstone garantier för att 2016 kommer bli en bra säsong. Med så stora mängder snö redan i mitten av december kan vi se fram emot ett snösäkert 2016.

OBS: Folgefonna är en glaciär och bör därför hanteras därefter – det vill säga med försiktighetsåtgärder och stort säkerhetstänk.  

Så ska en presenning rädda skidåkningen i Chamonix


Föll ner i crevasse – dokumenterar allt


De har redan överträffat förra årets snömängd


Text: • 2015-12-22
FolgefonnaNorgePuderSnö

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen