5fd92029295cb

Alperna

De 10 mest lästa artiklarna under 2015

Lyckades du inte hänga med ordentligt kring alla skidnyheter under 2015? Oroa dig inte - här har vi sammanställt Åka Skidors mest lästa artiklar under året.

Text: • 2015-12-26 Uppdaterad 2015-12-26

10. Tidernas 25 största utförsåkare
Artikeln gjordes redan 2008 och har därmed hela sju år på nacken. Det stoppar den dock inte från att kliva in på topp 10 över de mest lästa artiklarna under 2015. Vad är det man brukar säga: åldern inte allt. 

Tidernas 25 största utförsåkare!

9. Så brant åker du egentligen
Var och en av oss har en eller flera gånger gjort oss skyldiga till att överdriva hur pass brant dagens bästa åk var. Kanske har vi gjort det omedvetet, men många gånger har det också skett med full vetskap att linjen inte var 60 grader brant.
Här får ni i alla fall en genomgång på hur backar graderas och varför en backe inte är så brant som vi själva tror. 

Så brant åker du egentligen

8. Världens 10 bästa liftar
Liftar är en väsentlig del av skidåkning, därför är det inte helt oväntat att Åka Skidors högst subjektiva lista över världens 10 bästa liftar kliver in på topp 10. Här hittar ni allt ifrån klassiska Aiguille du Midi i Chamonix till KT-22 i Squaw Valley. Ett måste för alla liftintresserade – och även ni andra som bara undrar om hur man ska nå några av världens bästa åk. 

Världens 10 bästa liftar

7. Välj en säker hjälm
En klassik konsumentupplysning om vad du bör tänka på när du köper hjälm – och det är en del. Visst ser man en hel del människor som åker runt på berget utan hjälm, men om du är någorlunda smart inser du att det är bättre att ta det säkra före det osäkra. Du skulle väl inte kör bil utan säkerhetsbälte?

Välj en säker hjälm – många håller inte måttet

7. Till salu – ett skidsystem för bara 1,3 miljoner
Det här var en av hösten stora nyheter. Skidsystemet Soldier Mountain i USA var upplagt till försäljning för endast 1,3 miljoner kronor – och trycket blev så pass stort att nyheten blev viral inom skidvärlden. 

Till salu: Skidsystem för endast 1,3 miljoner

6. Köp Tom Cruise fjällstuga
Kändisar har en tendens att locka till läsning – och ni gjorde oss inte besvikna när Tom Cruise lyxiga fjällstuga i Colorado var till salu. Får vi se om Cruise vän, Oprah kan locka till lika mycket läsning nu när hon köpt en övernattnings-“stuga” i väntan på att hennes riktiga hus står klart. 

Köp Tom Cruises fjällstuga

5. Världens första hyrshus med inbyggd skidbacke
Visst drömmer de flesta av oss att ha skidbacken precis utanför dörren. För oss som bor inne i stan verkar det tyvärr förbli en dröm – om vi inte väljer att flytta till Astana i Kazakstan. Där planeras nu världens första hyreshus med inbyggd skidbacke.

Världens första hyreshus med inbyggd skidbacke

4. De väntar 2,5 meter snö – bara i helgen!
Att El Nino härjar på den nordamerikanska västkusten har väl inte undgått någon – framför allt inte Åka Skidors läsare. När Whistler väntade en snöfall av bibliska proportioner var Åka Skidors läsare snabbt där och drömde sig bort till snökuddar stora som trevåningshus. 

De väntar 2,5 meter snö – bara i helgen!

3. Sälja grej med…nakna killar
Åka Skidors mest lästa blogginlägg under året – och ett inlägg väl värt att läsa igen. Åka Skidors En modern skidblogg vänder den banala företeelsen att sälja-grej-med-tjej på sitt huvud och funderar på hur det skulle se ut om skidföretagen skulle försöka sälja grejer till killar på samma sätt. Väl värt att läsa!

Sälja grej med…nakna killar – En modern skidblogg

2. Italien slår snörekord – efter en dags snöade
Det var i mars i år som italienska Capracotta slog världsrekord i snöfall under ett dygn. Totalt föll det 260 centimeter snö under 24 timmar – bilderna från den lamslagna byn får det att vattnas i munnen. 

Italien slår snörekord – efter en dags snöande

1. 15 meter snö – i juni
Årets mest lästa artikel handlade inte helt otippat om snö och väder. Norska Folgefonnas stötte på rätt angenäma problem under sommarmånaderna när snön helt enkelt inte villa försvinna – vilket ledde till att skidorten kunde uppmäta sanslösa 15 meter snö – i juni månad! 

15 meter snö – i juni


Text: • 2015-12-26
AlpernaArtiklarSkidorterKazakstanNorgeSnöSoldier MountainUSA

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Scroll to Top