5fd920168ae8c

Alperna

Dump i franska alperna – Chamonix väntar 1 meter

Alla som bokat skidresor ner till franska alperna de två nästkommande veckorna kan skatta sig lycklig. Nu vräker snön nämligen ner.

Text: • 2016-01-05 Uppdaterad 2016-01-05

Det började redan i helgen under det bara fortsatte under måndagen. Efter vad måste beskrivas som extreme torka börjar nu snön sakta komma tillbaka till alperna.

I Chamonix har de senaste sex dagarna bidragit med runt 80 centimeter snö. Dessutom förväntas det komma ytterligare en dryg halvmeter på lägre höjder och upp mot en meter på Aiguille du Midi under de kommande 7 dagarna. 

Dump i franska alperna – Chamonix väntar 1 meter

Det ser med andra ord bra ut för er som har planer att ta er ner till freeridemeckat de kommande veckorna – och det gäller även alla ni andra också som bokat resor ner till franska alperna. 

Dump i franska alperna – Chamonix väntar 1 meter

För i Val Thorens såg det ut på följande sätt under måndagen. 

Dump i franska alperna – Chamonix väntar 1 meter

Och i Courchevel var det en stackars själ som hade gått och väntat på snön hela vintern – och nu äntligen fick hen sin önskan uppfylld.

Dump i franska alperna – Chamonix väntar 1 meter

Så skadligt är skid- och snowboardåkning


Borgmästarens uppmaning: Lämna snön till turisterna


Varje skidåkares mardröm – plötsligt släpper allt


Text: • 2016-01-05
AlpernaArtiklarSkidorterChamonixCourchevelFrankrikePuderSnöVal Thorens

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen