5fd9200d0c5fd

Alperna

Fortsatt snöyra i alperna – ny meter att vänta

Snödjupet är på god väg att förbättras i stora delar av alperna. Nu är ihärdigt snöfall på väg in över Frankrike och Schweiz.

Text: • 2016-01-11 Uppdaterad 2016-01-11

Under helgen har en värmefront legat som en våt matta över stora delar av alperna. Värmen har gjort att många skidorter mottagit regn istället för snö under de senaste dagarna.
Men nu flyttar värmen söderut och därmed gör snön sitt intåg återigen. 

Fortsatt snöyra i alperna – ny meter att vänta
Fortsatt snöyra i alperna – ny meter att vänta
Klicka på bilden för kommande snöfall på fler skidorter i alperna.

De kommande dagarna kommer stora delar av de franska och schweiziska alperna att motta en hel del snö. Största snömängd är att vänta i Alpe d’Huez och Chamonix, men även italienska Courmayeur och schweiziska Gstaad beräknas få över en meter den kommande veckan. 

Chamonix är för övrigt den skidort i alperna som tagit emot mest snö så här långt på säsongen. Enligt beräkningar så ska totalt fem meter ha nått skidmeckat, men höga temperaturer har gjort att snön haft svårt att stanna kvar.

Det problemet verkar dock vara borta nu – och av skidstjärnan Jacob Westers Instagram att döma råder det för tillfället snöyra i staden. 

Här hittar du de billigaste skidorterna


Så mycket snö har skidorterna i Nordamerika fått så här långt


Jon Olsson tillbaka – tävlar mot Henrik Harlaut


Text: • 2016-01-11
AlpernaArtiklarAlpe d’HuezChamonixFrankrikePuderSchweizSnöVideo

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen