5fd946b0d9ef0

Här blir kultspelet till blodig verklighet

Om du är en skidentusiast född sent 70- eller tidigt 80-tal kommer du garanterat ihåg spelet SkiFree. Nu har spelet blivit till verklighet i ett helt fantastiskt klipp.

Text: • 2016-01-13 Uppdaterad 2016-01-13

SkiFree, detta fantastiska spel som upptog så mycket av ens tid i början av dator-eran. Spelet kom gratis tillsammans med ett exemplar av Windows och var med dagens mått mätt extremt low-fi och simpelt – men fortfarande otroligt kul.

Premissen var enkel: du skulle ta dig ner för en backe och samla poäng genom att sätta tricks på hoppen som fanns utmed backen. Men de som kommer ihåg vet också att i slutet av varje åk så kom snömannen ut från ingenstans och käkade upp en. Varje gång. Som ett brev på posten.

Här blir kultspelet till blodig verklighet

Vad få visste var att om du tryckte “F” så kunde du växla till att åka snabbt och på så sätt faktiskt komma ifrån odjuret.

Hur som helst. Nu har skidentusiasten och filmskaparen Andrew McMurry sett till så att SkiFree och snömannen blivit verklighet i ett helt underbart och våldsamt klipp. 

Och du trodde att vädret i Sverige var illa…


Därför kan skidåkning lätt uppfattas som rasistiskt


Skidkonferensen i alperna spårar ur


Text: • 2016-01-13
SkiFreeVideo

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Scroll to Top