5fd91ffbe5277

Artiklar

Åre hyllas i amerikanskt skidmagasin

För några veckor sedan vara det Armadas grundare som hyllade Riksgränsen. Nu hyllas Åre som ett måste för alla beresta skidentusiaster i nya numret av Freeskier Magazine.

Text: • 2016-01-14 Uppdaterad 2016-01-14

Som svensk är det är lätt att blicka mot alperna när det talas om skidupplevelser av en högre skala. Att bli hemmablind och ta saker för givet är en mänsklig företeelse, så därför är det extra kul när man läser senaste numret av skidmagasinet Freeskier Magazine

I ett resereportage hyllar tidningen Åre som, ”ett koncentrat av Europas ”andra” skidupplevelse. Tänk bekväm-, utmanande-, mamma-och-pappa-, urskogs-skidåkning med en liten känsla av Euro-lyx på toppen”. 

Åre hyllas i amerikanskt skidmagasin
Foto: Erik Westberg/Epixphoto.se

Reportaget inleds på en afterski på Hotell Fjällgården. Afterskin, eller aprés ski, som amerikanarna tycker om att säga, beskrivs som något utöver det vanliga och står långt över vad skribenten någonsin upplevt i staterna. 

Åre hyllas för sin mångsidighet med allt ifrån skidåkning till mat och dryck. Åre ses som en lyxig paketlösning med fint pistad manchester i störtloppsbacken för den vanliga skidåkaren, parken för de jibbintresserade och afterskin för den törstiga. 

De enda negativa aspekterna som går att avläsa i reportaget är det beryktade vädret. Vid tillfället för reportaget var blåsten ihållande och sikten dålig, men tack vare östra ravinen och dess förlåtande egenskaper i form av rikligt med snö och dropp-vänliga klippor skrevs dagen utifrån ett positivt perspektiv. 

Åre hyllas i amerikanskt skidmagasin
Foto: Skistar

Avslutningsmässigt summerar artikeln och Åre på ett träffsäkert sätt:
”Oavsett om det är att svepa i sig ett litet parti konjak på Buustamon, provtagning av utsökt whiskey på Granen, droppa in i utmanande backcountry-linjer från toppen av berget, försöka sig på pro-nivån i Åre Snow Park, stampa pjäxor under en afterski-konsert eller bara släppa lös på dansgolvet på Bygget, i Åre så är du antingen all-in, eller så är du inte med alls.”

Läs Freeskiers reportage från Åre här: Destination Åre: The central Sweden ski town that’s decidedly ”all in”

Armadas tokhyllning av Riksgränsen


5 snabba weekendresor till snön


Quiz: Vilken skidåkare är du?


Text: • 2016-01-14
ArtiklarSkidorterÅre

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen