5 saker vi tar med oss från Tanner Halls intervju i High Times

Tanner Hall är en av de mest fulländande, inflytelserika och skandalomsusade skidåkare genom tiderna. Nyligen intervjuades han av High Times och här är fem saker vi ta med oss från den intervjun.

Text: • 2016-01-15 Uppdaterad 2016-01-15

Skidikonen Tanner Hall intervjuades nyligen av det marijuana-fokuserade magasinet, High Times. Hall som har hunnit bli 32 år gammal, har gått i spetsen för att utveckla skidåkningen till vad den är idag.
Samtidigt som han varit en park-åkare av högsta klass och på senare år en av världens bästa friåkare har han även varit en av mer stökiga personerna inom världseliten.

Det kommer inte direkt som någon överraskning att Hall ställer upp för en intervju i High Times. Han dreadlocks, hans förkärlek till reggaemusik och att hans instagram-namn är Tannerhall420 pekar alla åt samma håll. Hall gillar helt enkelt the chronic.

Men för att balansera upp tänkte vi att vi skulle lyfta 5 punkter ur intervjun som satte sig lite extra hos oss. 

#1. Han hade aldrig skadad sig vid Chad’s Gap om han inte slutat att röka
Han säger det inte rakt ut, men indirekt menar Hall att han inte upplevt den fruktansvärda skadan i samband med ett hopp vid Chad’s Gap om han vid den tiden fortfarande hade rökt weed.

#2. Han började röka när han var 9-10 år gammal(!)
Det här är så bisarrt att vi inte riktigt vet vad vi ska säga. När vi själva var i samma ålder var Oboy det enda som ”knarkades”, samtidigt som vi lekte med Lego. Att börja så tidigt med en drog måste ju komma med vissa negativa konsekvenser – vilket för oss till nästa punkt.

#3. Tanner Hall börjar tappa tänder
Det är lite oroväckande när man ser Hall fattas en tand i undre tandraden. Är du 32 år gammal ska du inte tappa dina tänder.
Vi kan bara hoppas på att tanden försvann i samband med att Hall kastade sig utför en monsterklippa och slog i käken i knäna – men känslan är att Hall’s Gap lika gärna ha kommit till genom överanvändning av illegala substanser.

#4 Han hade ett beroende av smärtstillande piller
2009 bröt Hall båda benen och slet av båda korsbanden. Förutom 14 månaders frånvaro från skidåkningen förde skadorna även med sig ett pillerberoende som Hall har stora problem att skaka av sig.  Det var först när nära vännen, och sedan 2010 bortgångne, C.R. Johnson började ifrågasätta hans beteende som det gick uppför Hall att han hade ett problem.

#5. ”I started to go the gym and smoking marijuana.”
Vi är inte säkra om detta betyder att han:
     1. Gick till gymmet för att röka marijuana.
     2. Rökte marijuana samtidigt som han gymmade.
     3. Började gå på gym och röka marijuana.
Oavsett är vi tveksamma till att det är en lyckad kombination – men samtidigt är vi inga läkare, forskare eller marijuana-kunniga nog för att ifrågasätta det. 

Guldmedaljören bytte snowboard mot skidor – men behöll cannabisen


Bästa pillow-åken i skidhistorien


Fäster bengaler på skidorna – med magiskt resultat


Text: • 2016-01-15
IntervjuTanner HallVideo

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen