Foto: Sebastian Marko/Red Bull Content Pool

Red Bull Linecatcher ställs in

Efter hård blåst och stora snöfall anses förhållandena i Tignes vara för farliga för att genomföra tävlingen.

Text: • 2016-01-16 Uppdaterad 2016-01-16

Freeride-tävlingen Red Bull Linecatcher var tänkt att gå av stapeln i Tignes i helgen. Nu tvingas åkarna att vända hem sedan tävlingsledningen ansett att snöförhållandena är för riskabla för att genomföra tävlingen.

Efter inspektion från bergsguider och Julian Regnier, tävlingsansvarig, av den tilltänka bergssidan har man kommit fram till att snötäcket inte är tillräckligt stabilt och miniminivån för säkerheten inte uppfyllda. Åkarnas säkerhet är vår högsta prioritet så därför har tävlingskommittén beslutat att ställa in evenemanget.”, meddelande tävlingen i ett pressmeddelande. 

Jacob Wester var en av dem som skulle delta i tävlingen, men meddelande att tävlingen ställts in sent igår på sin Instagram.

Sage Cattabriga-Alosa skulle även han delta i tävlingen men verkar inte lida alltför mycket över den inställda tävlingen.

Årets upplaga av Red Bull Linecatcher var fullspäckad med stjärnor och förutom Jacob Wester och Sage Cattabriga-Alosa skulle även följade åkare vara med.
Sean Pettit
Sammy Carlson
Pep Fujas
Nick McNutt
Richard Permin
Nico Vuignier
Marcus Eder
Sam Favret(ersatt av norrmannen Nicolai Schirmer)
Paddy Graham

Hur skidåkare låter en riktigt bra puderdag


Åre hyllas i amerikanskt skidmagasin


Snöblandad integration – här står de nya svenskarna på skidor


Text: • 2016-01-16
FrankrikeJacob WesterPep FujasRichard PerminSage Cattabriga-AlosaSammy CarlsonSean PettitTignes

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen