5fd92ffbc7f74

Svensk skrällseger i Freeride World Qualifier

Det blev en riktig svenskdag i Freeride World Tour i Vallnord.Först knep Evelina Jansson en tredjeplats i damernas tävling. Störst jubel blev det dock när Kristoffer Turdell skrällvann herrernas tävling efter ett sinnessjukt bra åk.

Text: • 2016-01-22 Uppdaterad 2016-01-22

Han kom in på ett wild card efter att Reine Barkered förklarat hur bra han faktiskt är – och Kristoffer Turdell gjorde ingen besviken.
I sin första FWT-tävling stod han för ett åk som vilken freeride-stjärna som helst hade varit avundsjuk över.
– Overkligt. Jag hade ett par linjeval att välja mellan, men jag bestämde mig för att gå för vinsten. Sen hade jag tur när jag satte landningarna, berättade Turdell i segerintervjun med FWT.

Det var just det stora droppet som var det vinnande elementet i vad som såg att vara perfekt åk.
– Jag hade en teknisk bit i början av linje och sen hade jag ett stort hopp. Jag var dock inte helt klar på att det var så stort. 

Peak Performance Radical Moment Men – FWT Vallnord Arcalís 2016

Peak Performance Radical Moment Men – Get a glimpse of the most amazing clip on the first stop of the 2016 SWATCH FREERIDE WORLD TOUR: Vallnord Arcalís.#RadicalMomentSkier Kristofer Turdell (SWE)

Posted by Freeride World Tour on Friday, 22 January 2016

Timmen innan Turdell stod för sin skrällseger hade Evelina Nilsson, som likt Turdell gjorde sin FWT-premiär, stått för ett åk som tillslut räckte till en tredjeplats. 
–  Jag ville göra ett åk som kändes kul och bara vara ett med berget. Det var egentligen det enda jag tänkte, säger Evelina till ÅkaSkidor.se. 

I och med att damerna var först ut på morgonen var snöförhålladena lite besvärliga vilket gjorde att Evelina inte kunda köra sin planerade linje fullt ut, men trots det räckte alltså åket till en tredjeplats. 

Med tredjeplatsen skulle man kunna tro att förhoppningarna på säsongen stiger för nykomlingen, men 24-åringen försöker bara ha så kul som möjligt. 
– Min dröm inför den här säsongen var att ha glädje i det jag gör och på så vis bli inspiererad, inspirera och sprida kärlek. Det är det jag tänker på i alla jag gör.

Svensk skrällseger i Freeride World Qualifier
Foto: FWT

Ingen av ovanstående var dock förste svensk pallen. I herrarnas snowboard lyckades Christoffer Granbom, som andra åkare för dagen, till slut knipa andraplatsen – endast 1,75 poäng bakom vinnaren Sascha Hamm. 

Precis som både Turdell och Nilsson var det här Granboms första tävlingen på touren, men någon nervositet gick inte att se. Granbom stod för ett otroligt stabilt åk, men ett par rejäla drops, och hyllades av kommentatorerna för sin avspända åkning. 

Svensk skrällseger i Freeride World Qualifier
Foto: FTW

Nu rullar FTW vidare till nästa destination och nästa tävling är i Chamonix 6-12 februari. 

Här får du mest pist per krona


Här driver succé-serien med Tanner Halls tragiska olycka


Peak Performance och Poc prisade på Ispo


Text: • 2016-01-22
Evelina NilssonFreeride World TourKristofer TurdellVallnord

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Scroll to Top